R5 3500X için Gainward RTX 3060 alınır mı?

Önde derken AAA oyunlarda 20-30 FPS fark atıyor demiyorum, bahsettiğim değerler 7-8FPS.
4 GB VRAM fazlasının verdiği avantaj o kadar. Sıcaklıklara bakarsan biri 75 biri 85 sürekli. Buna rağmen arkadaşa 2000 TL daha fazla vermesini tavsiye ediyorsunuz herhalde?

Neredeyse aynılar. 12 GB belleğin verdiği esktra bir performans fazlası oluyor o kadar.

Hayır, genel anlamda önde falan değil.

+4 GB VRAM artısı ve 3-5 FPS bile olsa önde. Konuyu uzatmayalım dostlar. Her türlü 3060 12 GB alınmalı.

Ayrıca Gainward alınabilecek bir model, sıkıntı olmaz.

4 GB VRAM fazlasının verdiği avantaj o kadar. Sıcaklıklara bakarsan biri 75 biri 85 sürekli. Buna rağmen arkadaşa 2000 TL daha fazla vermesini tavsiye ediyorsunuz herhalde?
85 mi? Gainward'ın oyun içi testlerine baktın mı hiç? Soğutma anlamında da yakın sayılırlar, Palit'in alt markası zaten. İki model de üzmez soğutma anlamında.

Bence 1400 TL farka değer. VRAM + DLSS 2.0 + sorunsuz driverlar. AMD kullanıp pişman olan biri olarak (rx570) ben olsam 3060'ı tercih ederdim.

Alınır hocam yani bütçe varsa 4090 bile alınır. İşlemci darboğaz yapacak diye düşünseniz bile zaten piyasada alınacak başka kart yok daha ucuza. 3060'a çok yakın bir kart olan 6600 de alınabilir bütçeyi zorlamamak adına. Ama sıfır kart alınacak ise artık 6600-6600XT ya da 3060 altında bir kart almak pek mantıklı değil. 3050, 6500XT falan boşa para harcamak olur. Çünkü fiyat farkı üst model ile %30 iken performans farkı %70-80 oluyor.

85 mi? Gainward'ın oyun içi testlerine baktın mı hiç? Soğutma anlamında da yakın sayılırlar, Palit'in alt markası zaten. İki model de üzmez soğutma anlamında.
Attığın videodaki testte 85 derecede çalışıyor kart.

Bence 1400 TL farka değer. VRAM + DLSS 2.0 + sorunsuz driverlar. AMD kullanıp pişman olan biri olarak (rx570) ben olsam 3060'ı tercih ederdim.
1080p'de DLSS çok güzel gözükmez. Tavsiye etmem o yüzden. 1080p için 8 GB VRAM gayet yeterli. Bence arkadaş ileriyi düşünüyorsa RTX tercih edebilir. Parayı tercih edip cebini boş bırakmayabilir. Bence konu sahibi karar vermeli. DLSS, +4 GB VRAM, -1400 TL, +10 sıcaklık veya +1400 TL, benzer performans

Gainward modeli değil testteki, sadece 6600 ile 3060 arasındaki farkı göstermek için attım.

Şu an kullandığım kart ASUS RTX2060 Dual ileriyi düşündüğüm için değiştirmek istedim açıkçası en uygun ve ucuz olduğu için Gainward'ı düşündüm oyunlarda iyi performans versin fazla ısınmasın yeterli overclock falan yapmiyorum genellikle CS:GO BF5 FIFA gibi oyunlar oynuyorum sizce 2060tan 3060'a geçmek mantıklı mı beni daha idare eder mi teşekkürler.

Parayı dert etmiyorsanız geçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…