Çözüldü R5 3500X ısınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Merch

Hectopat
Arkadaşlar merhaba,

Ryzen 5 3500X işlemciye sahibim. İşlemcim ısındığı için hava soğutmadan sıvı soğutmaya geçtim ama stres testlerinde hala 85 dereceleri görüyor.
Overclocklu halde kullanıyorum. Hatta internette uygulayan insanların MHz ve voltaj değerlerinin aynısını da yapıyorum ama soğumuyor.
Acaba nerede hata yapıyorum?

Corsair H100X.
ASUS ROG STRIX B550 F GAMING.
Ryzen 5 3500X.
Dark Guardian Pro.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet hocam. İşlemciler farklı değerler verebilir. Pek çok örneğini bulabilirsiniz. Dediğim gibi endişelenmeyin. Oyun içi sıcaklık değerleri bu kadar yüksek olmaz.
Hocam sizin görüp uyguladığınız değerler her işlemci için aynı olmayabilir. Stres testi için bu sonuçlar çıkabilir. Atıyorum ben 1.2V uygularım 4.1 GHz alırım. Siz uygularsanız 4.2 GHz alabilirsiniz. Uygun değeri kademe kademe bulun. Bence sorun yok. Rahat olun.

Hocam sizin görüp uyguladığınız değerler her işlemci için aynı olmayabilir. Stres testi için bu sonuçlar çıkabilir. Atıyorum ben 1.2v uygularım 4.1 GHz alırım. Siz uygularsanız 4.2 GHz alabilirsiniz. Uygun değeri kademe kademe bulun. Bence sorun yok. Rahat olun.

Aynı model işlemcilerde işlemcinin istediği voltaj değeri değişebilir veya aynı voltajda ısınma değeri değişebilir mi demek istiyorsunuz?
Bence gayet normal. Overclock yapmışsın ve tam stresste.

İnternette yapılan stress testlerine göre fark var onun için dedim.
Montajı sağlam yaptığınıza emin misiniz?
Eminim.

Evet hocam. İşlemciler farklı değerler verebilir. Pek çok örneğini bulabilirsiniz. Dediğim gibi endişelenmeyin. Oyun içi sıcaklık değerleri bu kadar yüksek olmaz.

Çözüm

Haklısınız galiba az önce bilgisayarı aldığım yere söyledim bu durumu işlemciler farklı voltajları isteyebilir, düşük voltaj da isteyebilir fazla voltajda isteyebilir dedi.
Aynı voltajlarda 2 aynı model işlemciden biri ısınmayıp biri ısınabilir bu sizin aldığınız işlemciye bağlı dedi.
Galiba benim işlemcim düşük voltajda çalışıyor.

Aynen öyle hocam. Rahat olun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı