R5 3500X işlemci 97 dereceye ulaşıyor

OC yapılmamış fakat UV yapılmış gibi gözüküyor. BIOS ayarlarını eski haline getirirseniz işlemcinin voltaj değerleri eski haline döner, bu sefer ısı daha da artabilir.

Anladım peki nasıl çözebilirim bu sorunu? Şu an CPB kapattm oyunlarda sıcaklık değeri Max 70 75 derece oldu ama boşta 50 derece şu an.

Anladım peki nasıl çözebilirim bu sorunu? Şu an CPB kapattm oyunlarda sıcaklık değeri Max 70 75 derece oldu ama boşta 50 derece şu an.
Yük altındaki sıcaklığı normal hocam, CPB ayarı aklıma gelmemişti ayrıca.
Bu sıcaklıklarda + stok fanla bence bu ısı değerleri iyi. Boşta 50 derece olmasının pek sorun yaratacağını düşünmüyorum, sonuçta önemli olan yük altındaki sıcaklık değerleri, ki onlar da normal gözüküyor.
İçiniz rahat etmiyorsa macunu yenileyip stok fanı kule tipi bir fanla değiştirin, o şekilde sıcaklık biraz düşebilir. Benim R5 5600 de kule tipi fanla yük altında oyunlarda yeri geliyor 70-75 dereceyi görüyor. (kasanın hava sirkülasyonunun berbat olması da etkiliyor tabi)

Ben bir termal macununa bakayım umarım elimde kalmaz işlemci
Uğraştırdım seni yardımın için çok teşekkürler.

40TL'ye almış olduğum termal macun ile yarı yarıya düştü sıcaklık değerleri.
Çözülmüştür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…