R5 3500X RX 5500 XT sistem toplama

Bütçe
7000 monitör dahik değil

Alucarior

Femtopat
Daha fazla  
Öneri, bilgi ve tavsiye verebilecek var mı?

-AMD Ryzen 5 3500 X.

-MSI B450 GAMING Plus Max AMD B450 4133MHz.

-Corsair 16 GB 3600MHz DDR4 RAM.

-SanDisk Ultra 3D 500GB 2400MB-1750MB/s NVMe M.2 SSD.

-Sapphire Nitro+ AMD Radeon RX5500 XT 8 GB 128Bit.

-Frisby Venom FC-9270G 650W 80+RGB 4 fan oyuncu bilgisayar kasası.

Şöyle bir sistem oluşturdum. Yarın sipariş etmeyi düşünüyorum. Sizce darboğaz yapar mı, uyumsuz olacak veya yetersiz olacak bir bileşen var mı? Sizce ekran kartını bu marka dışı bir şey (Sapphire) veya direkt başka bir ekran kartı mı almalıyım.
2000-2500 TL arası bir şey alacağım ekran kartı için. Ekran kartının Nitro+ olmasının avantajları var mıdır? Varsa nelerdir?

Sizce bileşenlerden şu değil de bunu almalısın dediğiniz bir şey var mı?

Üst sınır 7000 TL monitör dahil değil.

Başka bir soru bu parçaları güvenilir ve uygun fiyatlı olarak nereden temin edebilirim?
Çok fazla soru sorduğum için özür dilerim arkadaşlar ama acemiyim ilk defa bilgisayar topluyorum. Çok araştırdım ama içinden çıkamadım.
Umarım birileri hata yapmadan önce güzel tavsiyelerini verebilir kimse yardımcı olmazsa üzülürüm.

Son düzenleme:
Olmamış. Bu sistemi tercih et:

Neo Forza 8 GB DDR4 3000 MHz CL15 1.35V Gaming Soğutuculu Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe x2

Monitör için ayrı bütçen mi var?

Neo Forza 8 GB DDR4 3000 MHz CL15 1.35V Gaming Soğutuculu Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe X2

Monitörü babama aldırcaktım ama şartım oldu babama 144 Hz bir monitör istiyorum dedim uygun fiyatlısından almayı düşünüyorduk.

Neo Forza 8 GB DDR4 3000 MHz CL15 1.35V Gaming Soğutuculu Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe X2

Attığın sisteme baktım pek fazla bilgim yok ama attığın RAM 8 GB haznesi var ve MHz'si biraz az gibi anakart 2060 destekliycek seviyede midir biraz sanki sadece ekran kartı önemsenmiş gibi duruyor.

Monitörü babama aldırcaktım ama şartım oldu babama 144 Hz bir monitör istiyorum dedim uygun fiyatlısından almayı düşünüyorduk.
Mesela ne kadara? Bütçe söylerseniz öneri yapabilirim.

Attığın sisteme baktım pek fazla bilgim yok ama attığın RAM 8 GB haznesi var ve MHz'si biraz az gibi anakart 2060 destekliycek seviyede midir biraz sanki sadece ekran kartı önemsenmiş gibi duruyor.
16 GB koydum, attığım 8GB ramden iki tane alacaksınız. Anakart 2666Mhz'de çalıştıracağı için frekans çok önemli değil, zamanlaması az diye tercih ettim.

Anakart ile ekran kartı uyumludur. B460M Pro gayet iyidir, merak etme.

Mesela ne kadara? Bütçe söylerseniz öneri yapabilirim.

16 GB koydum, attığım 8 GB RAM'den iki tane alacaksınız. Anakart 2666MHz'de çalıştıracağı için frekans çok önemli değil, zamamlaması az diye tercih ettim.

Anakart ile ekran kartı uyumludur. B460M PRO gayet iyidir, merak etme.

Monitör için 1600-1700 üst limit olur diye tahmin ediyorum ve işlemci ve ekran kartından şüphem yok ama MHz'si biraz az geldi sistemin ve RTX 2060'ı tam veriminde kullanabilecek miyim acaba?

Monitör için 1600-1700 üst limit olur diye tahmin ediyorum.

Bunları tercih edebilirsin. Genel olarak sıralasam G241>C24G1>XG2405 olurdu ama ihtiyaçlarınıza/isteklerinize göre değişir.

En iyi hareket kabiliyeti/ergonomi XG2405 ama değerleri standart. IPS.

G241 IPS olmasıyla ve geniş bir renk gamutuna sahip olmasıyla öne çıkıyor, sorun şu ki ölü piksel çıkma ihtimali diğer modellere göre daha fazla. Bir nevi risk alıyorsunuz ama satıcı güvenilir/iyiyse ölü piksel çıkma sonucunda çok sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Hareket kabiliyeti kötü.

C24G1 gerçek 8 bit renk derinliğe ve G241'den biraz daha iyi ergonomiye sahip. Diğer değerleri standart, VA panel tercih ediyorsanız alınabilir.

Ama MHz'si biraz az geldi sistemin ve RTX 2060'ı tam veriminde kullanabilecek miyim acaba?
Dostum dediğim gibi 3600Mhz olsa 3000Mhz olsa da anakart yüzünden 2666Mhz'de çalıştıracak. Tabii ki de tam veriminde kullanabilirsin, İntel'de ram frekansı Ryzen'da olduğu kadar önemli değil.

Bunları tercih edebilirsin. Genel olarak sıralasam G241>C24G1>XG2405 olurdu ama ihtiyaçlarınıza/isteklerinize göre değişir.

En iyi hareket kabiliyeti/ergonomi XG2405 ama değerleri standart. IPS.

G241 IPS olmasıyla ve geniş bir renk gamutuna sahip olmasıyla öne çıkıyor, sorun şu ki ölü piksel çıkma ihtimali diğer modellere göre daha fazla. Bir nevi risk alıyorsunuz ama satıcı güvenilir/iyiyse ölü piksel çıkma sonucunda çok sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Hareket kabiliyeti kötü.

C24G1 gerçek 8 Bit renk derinliğe ve G241'den biraz daha iyi ergonomiye sahip. Diğer değerleri standart, VA panel tercih ediyorsanız alınabilir.

Dostum dediğim gibi 3600MHz olsa 3000MHz olsa da anakart yüzünden 2666MHz'de çalıştıracak. Tabii ki de tam veriminde kullanabilirsin, Intel'de RAM frekansı Ryzen'da olduğu kadar önemli değil.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim monitörleri önerdiklerinizi öncelik alacağım biraz araştırıcam bunları ama diğer konuda pek içim açılmadı açıkçası keşke anakart ve RAM'de kapasite ve özellikler daha iyi olsaydı ama yine de güzel bir sistem gibi ve zahmet olmazsa bir de AMD üzerine sistem önerelir misin.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim monitörleri önerdiklerinizi öncelik alacağım biraz araştırıcam bunları ama diğer konuda pek içim açılmadı açıkçası keşke anakart ve RAM'de kapasite ve özellikler daha iyi olsaydı ama yine de güzel bir sistem gibi ve zahmet olmazsa bir de AMD üzerine sistem önerelir misin.
Dostum dediğim gibi B460M Pro çok ideal 10. nesil intel işlemciler için, özellikleri dolu ve VRM'ları kaliteli. Daha iyisini bulmak için 1000 - 900 TL'lik anakartlara bakman lazım.

Ram hakkında bahsettim zaten.

AMD sistem daha pahalıya gelip oyunlarda daha az performans verecektir, onu belirteyim. Çoğunlukla yayın/render yapmayacaksanız tercih etmeyin:

Patriot Viper Steel Series DDR4 8GB 3200MHz Performance Memory Module - PVS48G320C6: Amazon.com.tr x2

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı