R5 3500X - RX 5600 XT sistem açılmıyor

Clskntuna

Decapat
RAM
8x2 Gskill
SSD veya HDD modeli
Adata 480 ssd
Ekran kartı
Rx5600xt evo
Anakart
B450m k II
İşlemci
R5 3500x
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayarım dün gece çalışıyordu fakat bu sabah kalktığımda kasanın çalıştığını fakat ekran, mouse ve farenin güç almadığını gördüm. Kasayı açtım ve ıslak yerler olduğunu fark ettim. Peçete ile bas çek bas çek yaparak suları aldım ekran kartı ve RAM'leri söktüm ve kurumaya bıraktım çok ıslak değildi zaten. Sonrasında bütün parçaları geri taktım ne olur ne olmaz diye diğer parçaları da çıkartıp taktım fakat sonra kasayı açmaya çalıştığımda kasa bu sefer hiç çalışmıyordu. Ekran kartının ve Ethernet kablosunun ışığı yanıyordu fakat fanlar dönmüyordu ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvının sebebi ethernet kablosu da olabilir. O gece yağmur vardı ve ethernet kablosu pencereden geçiyor. Yağmur damlaları akarak gelmiş olabilir belki.

Ethernet kablosundan yagmur damlasinin o kavisle yukari cikma ihtimali nedir?
*/*
Egimli şekilde kablonun kasaya giris yapma ihtimalini %0 olarak verdim.

İşte kasanın resimleri

Ethernet kablosundan yagmur damlasinin o kavisle yukari cikma ihtimali nedir?
*/*
Egimli şekilde kablonun kasaya giris yapma ihtimalini %0 olarak verdim.
Kasa yerde kablo pencereden aşağı iniyor belki olabilir diye dedim başka bir açıklaması yok çünkü sıvının

Dosya Ekleri

• IMG_20221116_181418.jpg
    231,7 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_20221116_181448.jpg
    335,9 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_20221116_181456.jpg
    224,4 KB · Görüntüleme: 28
birsey patlamis icerde, voltajdan kaynakli olabilir. psu degil gibi duruyor -kuru-. bayagi akar zaten farkli bir ortam olusturur

Bu fotolardan bir sonuc cikmiyor, kasa ust saci delikli oldugu goruluyor.
Olasi kasa ustune sivi dokulmesi durumunda kasanin icine sizinti yapma olasigili nedir?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…