Çözüldü R5 3500X sistem donuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

archmeister

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi daha bir hafta önce topladığım sistemde ufak bir sorun yaşıyorum. Sistem tamamen donuyor, yeniden başlatmak dışında hiçbir şey yapılamıyor. İlk birkaç sefer olduğunda birkaç saniyelik donmadan sonra sistem kendi kendine restart atıyordu ama şu anda restart atmıyor ve kendim atmak zorunda kalıyorum.

Sorunu sadece YouTube'da video izlerken ve dizi izlerken yaşıyorum. İstisna olarak sadece bir kere AutoCAD çalışmamı kaydettikten birkaç saniye sonra yaşadım. Onun dışında sadece ve sadece internette takılırken ve çoğunlukla video izlerken yaşadım.

Oyun oynarken bir sorunla karşılaşmadım. İki gün üst üste ikisinde de 10 saatin üzerinde Cyberpunk 2077 oynadım, Ultra ayarlarda oynadım ve bir an bile donma veya FPS düşmesi yaşamadım. Oyun oynarken çok stabildi. FPS sayacı açmadım ama hissiyat olarak 60 FPS'in altına hiç inmediğini düşünüyorum.

Sistem özelliklerim:

İşlemci: AMD Ryzen 5 3500X 3.6GHz 35MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm.
Anakart: Gigabyte B450M S2H 3600MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX.
RAM: G.Skill 16 GB (2x8GB) 3200MHz CL16 DDR4.
Ekran kartı: Gigabyte GeForce RTX 2060 OC 6 GB GDDR6 192 Bit.
HDD: WD 1TB 64MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0.
SSD: SanDisk 250GB Ultra NVMe M.2 SSD (2400 MB okuma / 950 MB yazma)
PSU: 650W 80+

İşletim sistemi olarak Windows 10 Pro var, SSD'ye kurulu, internet üzerinden satılan Key'lerden alıp Windows'u etkinleştirdim.

Kaspersky ve Malwarebytes üzerinden tarama yaptım herhangi bir tehdit bulunamadı.

BIOS güncel gibi gözüküyor.28.08.2020 tarihli sürüm var.

Sistem kurulumunu yaptığımda sadece RAM hızının düşük olduğunu gördüm, zaten onu ayarlayıp göndermişler, sadece BIOS üzerinden profile 1'e getirdim 3200MHz yapmak için.

Olay özetle bu şekilde. Yardımlarınızı bekliyorum.

Çözüm
Güncelleme: Sorunu galiba çözdüm, 4 gündür bir sorunla karşılaşmadım. Anladığım kadarıyla bu anakart RAM'leri 3200 MHz'de çalıştırmakta biraz sorunluymuş, ara ara bu tarz reset atma gibi problemler çıkarabiliyormuş, tam uyumlu çalışmıyor. XMP profilinde hiçbir şeyi değiştirmeden sadece 3000 MHz'e çektim RAM'leri, 4 gündür herhangi bir sorunla karşılaşmadım.
Korsan işletim sistemi kullanıyorsan olabilir

Ama harddisk nedeniyle takılma yaşıyor olabilirsin
Ram mhz uyuşmazlığı yapıyorda olabilir tek rammi kullanıyorsunuz

Güncelleme: Sorunu galiba çözdüm, 4 gündür bir sorunla karşılaşmadım. Anladığım kadarıyla bu anakart RAM'leri 3200 MHz'de çalıştırmakta biraz sorunluymuş, ara ara bu tarz reset atma gibi problemler çıkarabiliyormuş, tam uyumlu çalışmıyor. XMP profilinde hiçbir şeyi değiştirmeden sadece 3000 MHz'e çektim RAM'leri, 4 gündür herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Çözüm
G.Skill XMP profiline fazla yükleniyor galiba.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı