R5 3500X sistem kendi kendine reset atıyor

temujinn1

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar RAM yerleri değiştirdim, 650W PSU'yu değiştirdim 750W aldım yerine, hala düzelmedi sorunum. sadece oyun oynarken 5-10 dakika içinde durup dururken bilgisayar reset atıyor.

PC özellikleri:

AMD Ryzen 5 3500X.

16 GB G.Skill RAM.

ASUS 5700XT.

ASUS B450M Dragon.

Arkadaşlar 1-2 oyunda bu sorun olmuyor ama geri kalan tüm oyunlarda reset atıyor. SSD veya HDD'de olması ile mi ilgili diye kontrol ettim fark etmiyor her ikisinde de olabiliyor.

İmdatt.

Arkadaşlar RAM yerleri değiştirdim, 650W PSU'yu değiştirdim 750W aldım yerine, hala düzelmedi sorunum. sadece oyun oynarken 5-10 dakika içinde durup dururken bilgisayar reset atıyor.

PC özellikleri:

AMD Ryzen 5 3500X.

16 GB G.Skill RAM.

ASUS 5700XT.

ASUS B450M Dragon.

Arkadaşlar 1-2 oyunda bu sorun olmuyor ama geri kalan tüm oyunlarda reset atıyor. SSD veya HDD'de olması ile mi ilgili diye kontrol ettim fark etmiyor her ikisinde de olabiliyor.

İmdatt.
Sorun ramler den kaynaklanıyor olabilir. MemTest86 yapar mısın?

Isı değerlerini kontrol edin.

Isı değerlerimde hiçbir sorun yok kontrolünü sağladım.

Sorun RAM'lerden kaynaklanıyor olabilir. MemTest86 yapar mısın?

Bahsettiğin testi yaptım bir sorun çıkmadı sonuçlarda.

Sorun sadece kendi evimde oluyor başka yerlerde olmuyor. Bugün akım korumalı priz aldım fakat hala aynı sorun var ve bir de sorun 1-2 oyunda saatlerce oynamama rağmen olmuyor ama geri kalan oyunlarımın hepsinde ya 2-3 dk ya da 10 dk içinde reset atıyor.
Yok mu fikri olan koca forumda arkadaşlar?

Isı değerlerimde hiçbir sorun yok kontrolünü sağladım.

Bahsettiğin testi yaptım bir sorun çıkmadı sonuçlarda.

Sorun sadece kendi evimde oluyor başka yerlerde olmuyor. Bugün akım korumalı priz aldım fakat hala aynı sorun var ve bir de sorun 1-2 oyunda saatlerce oynamama rağmen olmuyor ama geri kalan oyunlarımın hepsinde ya 2-3 dk ya da 10 dk içinde reset atıyor.
Yok mu fikri olan koca forumda arkadaşlar?

BIOS'dan RAM MHz değerini düşür, ben 3600'den 3500'e alınca düzeldi, dene bir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı