R5 3500X sistemde oyun oynarken ekran karıncalanıyor

Atu

Hectopat
Daha fazla  
RAM
HyperX CL15 3000 MHz 2x8gb
SSD veya HDD modeli
Kingston A2000 500gb
Ekran kartı
Asus Dual Rx 5700 xt
Anakart
Asus Prime B450M-K
İşlemci
R5 3500x
Bilgisayarda yüksek sistem gereksinimli oyunlar oynarken biraz oynadıktan sonra önce ekran donup karıncalanıyor, sonra da bilgisayar yeniden başlatılıyor. Şu ana kadar bu sorunu Forza Horizon 5, Dying Light, PUBG tarzı oyunlarda yaşadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Bilgisayarda yüksek sistem gereksinimli oyunlar oynarken biraz oynadıktan sonra önce ekran donup karıncalanıyor, sonra da bilgisayar yeniden başlatılıyor. Şu ana kadar bu sorunu Forza Horizon 5, Dying Light, PUBG tarzı oyunlarda yaşadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
V-sync açık mı?

Hocam oynarken sıcaklıklar ne durumda?

Ben de oyuna girince karıncalanıyordu sonra Hertz'i değiştirip tekrar aynısı yaptım yeniden başlattım düzeldi. 2 kere oldu 2 kere de düzelttim böyle. Ama bende yeniden başlamıyordu. Bir dene istersen yine de.

Son düzenleyen: Moderatör:
V-sync açık mı?
Değişiyor, bazen açık bazen kapalı.

Hocam oynarken sıcaklıklar ne durumda?

Ekran kartı Max 70 civarında, işlemci ise 65 civarı.

Ben de oyuna girince karıncalanıyordu sonra Hertz'i değiştirip tekrar aynısı yaptım yeniden başlattım düzeldi. 2 kere oldu 2 kere de düzelttim böyle. Ama bende yeniden başlamıyordu. Bir dene istersen yine de.

Kaç Hertz'den kaça değiştirdin hatırlıyor musun?

Son düzenleme:
Değişiyor, bazen açık bazen kapalı.

Ekran kartı Max 70 civarında, işlemci ise 65 civarı.

Kaç Hertz'den kaça değiştirdin hatırlıyor musun?

75 benimki 60'a çektim uyguladım sonra geri 75'e çektim. Seninki 144 ise 60'a çekip geri 144'e alabilrsin, bir ara 59'a çekip yaptım olmadı.

Eğer olmazsa diğerlerini de dene.

Son düzenleme:
Rampage 650W 80+ Bronze.
Hocam bu tarz GamePower, Rampage vb. markalar iyi PSU üretmez. İdarelik olarak kullanılır ancak tahmin ediyorum ki sistemi toplayalı en az 2 yıl olmuş sizin. Sorun belli gibi bence, yük altına girince yetiştiremiyor PSU.

Hocam bu tarz Gamepower, Rampage vb. markalar iyi PSU üretmez. İdarelik olarak kullanılır ancak tahmin ediyorum ki sistemi toplayalı en az 2 yıl olmuş sizin. Sorun belli gibi bence, yük altına girince yetiştiremiyor PSU.

Şu anda PSU alacak bütçem yok, ekran kartının güç limitini düşürsem kurtarır mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı