R5 3500X ve RX 5700XT ile ASUS B450M Dragon uyumu

Hocam sistem anakartla kullanılabilir. OC kararı size kalmış.

Anakart ile bahsettiğiniz bileşenler uyumlu, kullanabilirsiniz.

Ancak, seçtiğiniz RAW II model ekran kartı kronik sorunlu. Yüksek sıcaklıklara ulaşabiliyor. Başka bir model tercih etmenizi öneririm.

Ancak, seçtiğiniz RAW II model ekran kartı kronik sorunlu. Yüksek sıcaklıklara ulaşabiliyor. Başka bir model tercih etmenizi öneririm.

Anakart ve ekran kartı itopya, incehesap vb. yerlerin satmıyor veya kronik problemli diye elden çıkarma amaçlı hazır sistemlere koyduğu parçalar. Üzerine de Çin için özel üretilmiş 3500X'i ekliyorlar tam oluyor. Sanıyorum konu sahibi hazır sistemlere bakıyor.

Kronik sorunlu olan model Thicc II modeli olmalı

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakart ve ekran kartı İtopya, İncehesap vb. yerlerin satmıyor veya kronik problemli diye elden çıkarma amaçlı hazır sistemlere koyduğu parçalar. Üzerine de Çin için özel üretilmiş 3500X'i ekliyorlar tam oluyor. Sanıyorum konu sahibi hazır sistemlere bakıyor.

Evet hazır sistemlere bakıyorum. Önerileriniz var mı?
Sistem için maksimum 6600-6700 verebilirim.
Monitörle 8000 verebilirim.

Evet, doğru diyorsunuz. THICC modeli ile karıştırmışım, kusura bakmayın.

Bahsettiğiniz bileşenler uyumlu, sorun çıkartmaz. Diğer bileşenler nedir bu arada?

2X 8 GB DDR4 3000MHz CL16 RAM
Adata SU630 480GB (iyi bir SSD değil ama ilerde değiştireceğim)
Cougar CGR-ST-600 XTC 600W 80+ Power Supply
Kasa konusunda kararımı tam vermedim ama bileşenler bu şekilde veya buna çok yakın benzerlikte yani en fazla PSU değişir.
Hazır sistemlere pek güvenmediğim için yanlış yönlendirmek istemem. Ama o parçalar yine fena sayılmaz, en azından ekran kartı modelini bu sefer iyi tutmuşlar.

Tek korkum anakart hakkında kötü şeyler yazılmış ama ben OC yapmayacağım sorun çıkartmaz diye düşünüyorum ama garanti olsun, benden iyi bilenlere danışayım diye sordum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı