R5 3500X vs R5 5500

Bütçe
5000

Woxean

Decapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İşlemcimi değiştirmek istiyorum çünkü ekran kartımla darboğaz yapıyor (yaklaşık 3.5 yıldır adamakıllı oyun oynayamıyorum bu darboğaz yüzünden, hazır şu an durumum elverişliyken işlemcimi değiştirip sorunu çözmek istiyorum) ve bu durum artık beni çok baymaya başladı.
İki tane işlemci arasında kaldım. Uzun süredir bu tarz şeyleri takip etmiyorum. O yüzden hiçbir bilgim yok. Sizce bu ekran kartına R5 3500X mi almalıyım yoksa R5 5500 mü almalıyım? İki işlemciyide alabilirim ama almışken iyisini almak istiyorum. 10 kere 10 kere sistemi değiştirmek istemiyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim, ekran kartım ve şu anki işlemcimi aşağıda belirttim;
  • AMD Ryzen 5 1400 Quad Core Processor (8 cpus)~ 3.2 GHz.
  • MSI NVIDIA GeForce GTX 1060 Gaming X 6G 6 GB 192 bit.
(Arkadaşlar bir de neden bana önerdiğiniz işlemcinin daha iyi olduğunu belirtecek sebepler sunarsanız memnun olurum)

Eklememi istediğiniz bilgiler olursa belirtin. Sonra da başka bir sorun yaşarım iyice kafayı yerim hiç belli olmaz. Bir daha uğraşmak istemiyorum çünkü gına geldi…

Ryzen 5 5600‘e de kayabilirim pek bir fiyat farkı yaratmıyor benim için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Şuanki işlemcin ile biosu son sürüme güncelle, bütçene göre 5700x de düşünülebilir ileriye dönük olsun istiyorsan. Ama 5600 fiyat performans olarak güzel bir işlemci.

Şuanki işlemcin ile biosu son sürüme güncelle, bütçene göre 5700x de düşünülebilir ileriye dönük olsun istiyorsan. Ama 5600 fiyat performans olarak güzel bir işlemci.
Hocam peki aradan bi kaç yıl sonra ekran kartını değiştirmek istersem R5 5600 için öneriniz ne olur?
(Ben en son bu olayları takip ederken gtx1080 ler piyasaya çıkmıştı baya bilgisizim)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…