R5 3600 100 dereceye ulaşıyor

swindlerangel

Hectopat
Daha fazla  
RX 580 ekran kartımı RTX 4070 Ti Super ile değiştirdim fakat bazı durumlardan dolayı yeni işlemci alamıyorum o yüzden idare etmeyi düşünüyordum ama işlemci render almaya çalıştığımda 100 derece görüyor. Uygun fiyatlı bir soğutma işi çözebilir mi yoksa mecburen beklemeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 5 3600 için bu soğutucu bile işini görür ama ileride hangi işlemciyi alacaksın onu soğutamayabilir.

Bios ta cpu frekans ayarları var orada gelişmiş ayarlar veya overclock ayarları var oraya gir.O kısımdan CPB ve PBO yu kapat.

Render alırken yeter mi 100 derece görüyor stok fan ile.

Hocam karar sizin fakat niye 4060 ti + işlemci almadınız.

Bios ta cpu frekans ayarları var orada gelişmiş ayarlar veya overclock ayarları var oraya gir.O kısımdan CPB ve PBO yu kapat.
Eğer bu ayarlar açıksa render yaparken 100 dereceyi bulması normaldir.Dediğim ayarları kapatırsanız %10 bir süre kaybı yaşarsınız ama hem sıcaklıklar 80 dereceye düşer hemde soğutucu almazsınız bir süreliğine.

Normalde Full yenileyecektim ama ekran kartını aldıktan sonra biraz sıkıntı oluştu devamını alamadım RTX4070 Ti Super alma sebebim de VRAM'ı.
4060 ti 16 gblarıda tercih edebilirdiniz fakat anladığım kadarıyla ekran kartını alırken maddiyatta sorun yoktu alırken alabildiğim en iyisini alayım dediniz sağlık olsun.

Normalde Full yenileyecektim ama ekran kartını aldıktan sonra biraz sıkıntı oluştu devamını alamadım RTX4070 Ti Super alma sebebim de VRAM'ı.

İşlemci tarafı daha ucuza yükseltilebiliyor idare edersin 3600 ile. Fiyatlar artınca ekran kartlarının fiyatları daha fazla artıyor genelde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…