R5 3600 4.725GHz OC

TeQnaP

Kilopat
Yer
New Jersey/United States
Daha fazla  
Herkese iyi forumlar,
Daha onceden actigim B350 anakartta R5 3600 overclock - Technopat Sosyal konumda gunluk kullanicagim bir overclock yapmistim R5 3600 islemcim ve ASRock B350 PRO4 anakartim ile.
Sonuc olarak 4.3GHz ve 1.125V gunluk kullanmaya karar kilmistim.
Bugunlerde karantindan dolayi yapacak isim olmadigindan Arctic Freezer 34 Single fan ile islemcimin kokune kadar overclock yapmak istedim ve yolun sonunda buraya geldim.
Son ulastigim deger 4725MHz oldu ve islemci CPU-Z Benchmark'ini gecmeyi basardi. Cinebench R15 veya R20'de hep error yedim (crash degil), islemci 85C'den sonra Cinebench error verip kendini kapatiyordu. O yuzden tek gecebildigim test CPU-Z'di. Elimde daha iyi bir sogutma olsaydi eminim 4.8GHz gorebilirdim cunku 4.725GHz'de sogutucum yetmediginden aldigim sonuc saniyeler icinde azaliyordu ve test bitince sonucum budur. Test ettigim her programda 85C'den yuksege ciktiginda ya voltajim azalip performans kaybi yasiyorum ya da programlar error veriyordu. Ileri de daha iyi bir sogutuc alinca geri donecegim .
Reddit'te gezerken benimkine benzer sonuclar alan insanlar gordum ve bu durumda AMD son zamanlarda cikarttigi islemcilerinin silikon kalitesinin eskilere gore cok daha iyi oldugunu gordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
O single core puani ne hay masallah ama o anakartla yuksek OC denemeni tavsiye etmem 4.2 4.3 ustu riskli. Hatta grafigi vardi bulursam atarim tum Mobo modellerinin

Tebrik ederim, başarılı Geçenlerde ben de 3.5 GHz i7-3770K'yı 4.4GHz yapmıştım, şu sıvı soğutmayı bi yenilersem güzel bir O.C da bizi bekler

Etkileyici, güzel sonuçlar.
Yalnız bana kalırsa bu kadar zorlamanın bir manası yok. Kısa vadede sorun olmaz da uzun vadede problem yaşayabilirsiniz. Anakartı elinize alırsanız iş işten geçmiş olur.
Oyunlarda da kayda değer performans artışı olacağını zannetmiyorum. Gene mümkünse oyun testleri paylaşırsanız faydalı olacaktır fikir açısından.

Zaten Max 20 dakika calistirdim bu Voltaj'da bende riskli oldugunu biliyorum. Bugun islerim erken biter ise oyun testide yapmayi dusunuyorum. Ileri de anakarti B550 ve sogutucuyu 240mm sogutucu yaptığım zaman gunluk daha yuksek seviyelerde calistiririm. Ama dedigim gibi şu an gunluk 4.3GHz ve 1.15V degerlerinde kullaniyorum islemcimi.
O single core puani ne hay masallah ama o anakartla yuksek OC denemeni tavsiye etmem 4.2 4.3 ustu riskli. Hatta grafigi vardi bulursam atarim tum Mobo modellerinin
Bende biliyorum Excel grafigiydi yanlis hatirlamiyorsam. Benim anakartim R7 3700X overclock destekliyor. Benim kasamin icinde 2 tane 140mm ve 2 tane 120mm fanlar var ve test yaparken kasanin onunu ve temperli cami cikarttim o yuzden bi sikinti cikmadi Allah'a sukur .

Ustteki 4.7GHz 1.425V
Alttaki ise 4.5GHz 1.225V

Bilgisayarimda test edicek oyun yuklu degil tek teste deger oyun CS:GO o yuzden sadece onu test ettim. Arada 20 FPS fark var ama voltaj farkina kesinlikle degmez diyorum. 4.7GHz oyun icinde 56C gecmedi ama 4.5GHz 48C gordum.

Cinebench R15 ile tek error vermeden multi core testinden gecen deger 4.65GHz'di buyrun degeri

Bu arada tekli cekirdek'te o kadar beklemek istemedim o yuzden sadece 4.7GHz ile denedim ve skorum 221 cikti.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…