R5 3600 75 Derece ve 1.4V Normal mi?

CYBORGPC

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Tur Rehberi
Selam herkese, iyi bayramlar. Yeni işlemcim B450M GAMING Plus anakartta ilk gün böyle değerler görüyorum. Bana çok yüksek geldi. Bir de 1.4V 4 GHz çalışıyor çok fazla değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
"Wowowo haram"

Kademeli olarak 1.325V'a kadar inip stres testi yap. Beta BIOS'lar sıkıntılı fazla voltaj veriyor. 4.2 GHz, 1.325V gayet iyi olur.

Bu ay içinde 3600 + Masterliquid 360R alacağım ve 5 GHz zorlayacağım.

3600 ısı konusunda problemli bir işlemci, BIOS’u son sürüme yükseltin. AMD sorunu çözmeye çalışıyor şu an.
Bir de bazı programlar bu işlemcinin ısısını yanlış okuyor diye açıklama yaptı. Kendi programından takip edin.
Neden bilmiyorum ama undervolt yapmayın diye de uyardılar.

BIOS içerisinden OC ayarını falan açtıysanız otomatik olarak 1.4V üzerine çıkarıyor küçük OC bile olsa. Elle manuel ayarlamak mantıklı olabilir.

Anladığım kadarıyla beta biostan kaynaklanan bir sorun. Sağlam bir soğutucu almak şart oldu.
BIOS içerisinden OC ayarını falan açtıysanız otomatik olarak 1.4V üzerine çıkarıyor küçük OC bile olsa. Elle manuel ayarlamak mantıklı olabilir.
Herhangi bir ayara dokunmadım.
Kendi programı ile birerbir aynı değerler hocam.
"Wowowo haram"

Kademeli olarak 1.325V'a kadar inip stres testi yap. Beta BIOS'lar sıkıntılı fazla voltaj veriyor. 4.2 GHz, 1.325V gayet iyi olur.

Bu ay içinde 3600 + Masterliquid 360R alacağım ve 5 GHz zorlayacağım.
Sizin soğutucu biraz pahalı gibi. Daha f / p bir ürün önerebilirmisiniz ?

O işlemci için stok soğutucu yetmez, kafa ütüler.
Bence 240 MM sıvı soğutma alın. Sistemi değiştirseniz bile soğutma değişmiyor. Parasının hakkını veriyor.
Ben 6-7 yıldır aynı sıvı soğutmayı kullanıyorum bu sürede 3 tane işlemci değiştirdim.
Cooler master ML240 öneririm 550 TL
Akasa Venom R20 400 TL fansız satılıyor. 2 adet p20 kutusuz fan alın. Tanesi 45 TL. Kutulu fiyatı 100 üzeri.
Bunlar gayet yeterli çözüm olur.

.
Beyler şimdi biostan cpu fanları 1200 Rpm aldım. Sys var bir de bunu da fullesem sıkıntı olur mu ?

Son düzenleme:

Arctic Freezer 34 Duo mükemmel bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…