R5 3600 A320M-E Yüksek Voltaj Sorunu

classyounger

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhabalar, biliyorum yanlış bir yapılandırma yaptım anakarttan önce işlemci upgrade ettim ama bütçem ve istediğimi alabileceğim en makul buydu. Benim ASUS A320M-E modeli bir anakartım var, buna R5 3600 işlemci taktım fakat sıcaklık değerleri bana bayağı yüksek geldi. BIOS'a girdiğimde işlemci voltajının 1.4 1.5 arası seyrettiğini otomatik değiştiğini gördüm bazen 1.55'lere çıkıyor en aşağı 1.47'ye iniyor. Ne yaptıysam voltajı düşüremedim, birkaç ayar denedim voltaj duser mi acaba diye. Auto'dan 1.3'e çeksem bile oralara inmeyip daha da voltaj yukselmeye başladı bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öyle bir seçenek yok ki olsa bu A320 chipsetli anakartlarda overclock olmadığı için bir-çok şeyi kısıtlamışlar bulamıyorum bir türlü.

Bağırıyoruz resmen Ryzen 5 ile A320 kullanmayın diye, siz gidip yüksek güçlü bir Ryzen 5 ile A320 kullanmışsınız. Biraz daha kurcalayın, belki bulursunuz. Ben de A320 kullanmıyorum ki. Ama CPB kapatırsanız çok yüksek ihtimalle çözülür. PBO varsa onu da kapatın.

Ben A320'yi bu urun ile birlikte almadım. Zaten bende mevcut olan sistemi en gerekli parçalar ile upgrade ettim A320'de 3000 serisi desteklediği için hazır elimde var anakartı bir sonraki fasılda upgrade ederim onun yerine ekran kartı ve işlemcimi güncelleyip en azından performans artışı yakalayayım istedim ki zaten benim overclok ile falanda işim yok.

Buldum tamamdır çok teşekkürler halloldu problemim 1.350'ye sabitledim voltajı boşta 40 derecelere düştü yük altında ise maksimum 77 dereceyi gördüm. Anakartı yenileyeceğim zaten X370 ve üstü bir seriye geçeceğim. Bende zaten 1500X vardı ekran kartına darboğaz yaptığı için upgrade ettim işlemciyi iyi bir şey alayım sonra anakartta değiştiririm diye ki zaten önümüzdeki ay onu da upgrade edeceğim performans sıkıntım çözüldü.

Merhaba hocam bende de a320m-s2h anakart var ben voltaj ayarını bulamadım.
Siz nasıl buldunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…