Süleyman Acar
Centipat
Daha fazla
Bilgisayarım normal kullanımda 3dkda bir donuyor ve reset atıyor. 4 kere format atmamıza rağmen düzelmedi. Format atmadan önce yüksek performans gerektiren oyun oynarken hiçbir donma yapmıyordu ama masaüstündeyken veya tarayıcıdayken donup kalıyordu reset atmam gerekiyordu. Temizlik bakımları yapıldı ekran kartı ve işlemci macunu yenilendi ve donmaları daha sık yapmaya başladı. Bilgisayarcı farklı ekran kartı taktıgında görüntü alamadı ve anakartın soketinden de görüntü alamadı. 4x8 RAM takılıyken de sorun yapıyor tek RAM farklı slotlarda denendiğinde de aynı sorun var. Bu yazıyı yazarken bile 7 kere donup reset attı. Bilgisayarda sıvı soğutma mevcut.
İşletim sistemi: Windows 10 Pro 21H1.
Anakart: Aorus B450 Elite.
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 1080 Founders Edition 8 GB.
RAM: XLR8 8X4:32 GB DDR4.
SSd: Jamesdonkey 512 m2 ssd.
Sıvı soğutma: Game tech Liquid cooler.
Linkte minidump dosyalarımı ve sistem bilgilerimi içeren ekran görüntüleri mevcut. Minidump dosyaları günceldir. Yardımcı olur musunuz kafayı yemek üzereyim.
(Reset attıktan sonra eski minidumpları silip yeni minidump oluşturdu onu da ekledim.
BIOS güncel değil. Ekran kartı driver güncel.
(Farklı bir ssd ile yeni işletim sisteminde denendiğinde problem devam ediyordu.)
(Sfc scannow cmd kodunda herhangi bir hata bulmuyor )
drive.google.com
Mavi ekran kodları ve pc görüntüsü linki : MAVİ EKRAN KODLAR - Google Drive
Arkadaşlar yok mu bi yardımcı olabilecek gerçekten çok minnettar kalırım
İşletim sistemi: Windows 10 Pro 21H1.
Anakart: Aorus B450 Elite.
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 1080 Founders Edition 8 GB.
RAM: XLR8 8X4:32 GB DDR4.
SSd: Jamesdonkey 512 m2 ssd.
Sıvı soğutma: Game tech Liquid cooler.
Linkte minidump dosyalarımı ve sistem bilgilerimi içeren ekran görüntüleri mevcut. Minidump dosyaları günceldir. Yardımcı olur musunuz kafayı yemek üzereyim.
(Reset attıktan sonra eski minidumpları silip yeni minidump oluşturdu onu da ekledim.
BIOS güncel değil. Ekran kartı driver güncel.
(Farklı bir ssd ile yeni işletim sisteminde denendiğinde problem devam ediyordu.)
(Sfc scannow cmd kodunda herhangi bir hata bulmuyor )
Minidump - Google Drive

Mavi ekran kodları ve pc görüntüsü linki : MAVİ EKRAN KODLAR - Google Drive
Arkadaşlar yok mu bi yardımcı olabilecek gerçekten çok minnettar kalırım
Son düzenleme: