R5 3600 bilgisayar normal kullanımda 5 dakikada bir donuyor ve reset atıyor

İşletim sistemi
Windows 10

Süleyman Acar

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarım normal kullanımda 3dkda bir donuyor ve reset atıyor. 4 kere format atmamıza rağmen düzelmedi. Format atmadan önce yüksek performans gerektiren oyun oynarken hiçbir donma yapmıyordu ama masaüstündeyken veya tarayıcıdayken donup kalıyordu reset atmam gerekiyordu. Temizlik bakımları yapıldı ekran kartı ve işlemci macunu yenilendi ve donmaları daha sık yapmaya başladı. Bilgisayarcı farklı ekran kartı taktıgında görüntü alamadı ve anakartın soketinden de görüntü alamadı. 4x8 RAM takılıyken de sorun yapıyor tek RAM farklı slotlarda denendiğinde de aynı sorun var. Bu yazıyı yazarken bile 7 kere donup reset attı. Bilgisayarda sıvı soğutma mevcut.
İşletim sistemi: Windows 10 Pro 21H1.
Anakart: Aorus B450 Elite.
İşlemci: Ryzen 5 3600.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 1080 Founders Edition 8 GB.
RAM: XLR8 8X4:32 GB DDR4.
SSd: Jamesdonkey 512 m2 ssd.
Sıvı soğutma: Game tech Liquid cooler.
Linkte minidump dosyalarımı ve sistem bilgilerimi içeren ekran görüntüleri mevcut. Minidump dosyaları günceldir. Yardımcı olur musunuz kafayı yemek üzereyim.
(Reset attıktan sonra eski minidumpları silip yeni minidump oluşturdu onu da ekledim.
BIOS güncel değil. Ekran kartı driver güncel.
(Farklı bir ssd ile yeni işletim sisteminde denendiğinde problem devam ediyordu.)
(Sfc scannow cmd kodunda herhangi bir hata bulmuyor )

Mavi ekran kodları ve pc görüntüsü linki : MAVİ EKRAN KODLAR - Google Drive

Arkadaşlar yok mu bi yardımcı olabilecek gerçekten çok minnettar kalırım

Son düzenleme:
Merhaba hocam. Minidump dosyalarını inceledim. Konuyu da yeni gördüm. Aklıma bazı çözüm önerileri gelmiş bulunmakta.

Driver Booster veya benzeri uygulamalar kullanıyorsanız kaldırın. DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırın ve kaldırdıktan sonra manuel olarak güncel veya en güncel WHQL onaylı sürücüyü kurun. Bluetooth ve ağ sürücülerini de güncelleyin.

BIOS sürümünüz eski, güncelleyin. Ayrıca chipset sürücüsünü de güncelleyin. Anakart sitenizin bu olması lazım.

Memtest86 ile RAM testi yapıp sonucu bildirin.

Son düzenleme:
Merhaba hocam. Minidump dosyalarını inceledim. Konuyu da yeni gördüm. Aklıma bazı çözüm önerileri gelmiş bulunmakta.

Driver Booster veya benzeri uygulamalar kullanıyorsanız kaldırın. DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırın ve kaldırdıktan sonra manuel olarak güncel veya en güncel WHQL onaylı sürücüyü kurun. Bluetooth ve ağ sürücülerini de güncelleyin.

BIOS sürümünüz eski, güncelleyin. Ayrıca chipset sürücüsünü de güncelleyin. Anakart sitenizin bu olması lazım.

Memtest86 ile RAM testi yapıp sonucu bildirin.
hocam kusura bakmayın çok geç gördüm. Dediklerinizin hepsini yaptım ama sorunum devam ediyor galiba anakartım arızalı

Arkadaşlar yok mu bi yardımcı olabilecek gerçekten çok minnettar kalırım
Doysalara göre çok yüksek ihtimal anakart ile ilgili sorun görünüyor. Düşük ihtimal CPU.
İlk olarak farklı ve sağlam bir anakart ile temiz bir Win 11 kurun. Sonra sürücü bulucu, optimizayon tarzı araçlar yüklemeden sistemi test edin. Sürücüleri donanım üreticisinden indirebilirsiniz. Sonra gelişmeleri bildirin.

Doysalara göre çok yüksek ihtimal anakart ile ilgili sorun görünüyor. Düşük ihtimal CPU.
İlk olarak farklı ve sağlam bir anakart ile temiz bir Win 11 kurun. Sonra sürücü bulucu, optimizayon tarzı araçlar yüklemeden sistemi test edin. Sürücüleri donanım üreticisinden indirebilirsiniz. Sonra gelişmeleri bildirin.
Teşekkür ederim imkanım olduğunda anakartımı değiştireceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı