Çözüldü R5 3600 bilgisayarı kullanırken donuyor ardından mavi ekran hatası veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Patrick Jane

Hectopat
Process Monitor Rapor Linki
https://dosya.co/cm0njnatmlto/olay.evtx.html
RAM
8x2 Lexar Thor Black 3200 MHz
SSD veya HDD modeli
Patriot P300 512 GB NVMe M.2
Ekran kartı
Gigabyte NVIDIA RTX 4060
Anakart
Gigabyte A520M k V2
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda 5 dk geçtikten sonra bilgisayarım donuyor ve sonrasında mavi ekran hatası alıyorum. Sorunu bulmak için minidump dosyası oluşturmuyor. Ayarlardan verileri yazı da açtım olmuyor. Olay görüntüleyicisi raporu aldım. Ayrıca format atmayı da denedim ama atamıyorum çünkü ssdmi görmüyor. SSD sağlığı %100 görünüyor test ettim bir sorun yok. Aynı şekilde RAM'leri de test ettim sorun yok. AMD işlemcim olduğu için Intel RST olayını da yapamadım. Ne format atabiliyorum ne sorunu çözebiliyorum. 3 gündür buna uğraşıyorum.

Sistem özelliklerim.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.
Ekran kartım: Gigabyte NVIDIA RTX 4060
Anakart: Gigabyte A520M k V2.
SSD: Patriot P300 512 GB NVMe M.2.
RAM: 8x2 Lexar Thor Black 3200 MHz.
Kasa+PSU: Gamepower manta RGB 500W.

Çözüm
5-6 aydır kullanıyorum bundan önce hiç böyle bir sorun yaşatmamıştı. Şu sitede yeterli gözüküyor.

SSD de sorun yok fakat bu bilgisayarda nedendir bilmem algılanmıyor. Laptop HDD'me Windows kurup kullanıyorum.
Tam emin olmamakla beraber PSU yetmiyor olabilir mi veya PSU'dan kaynaklı bir hata olabilir mi? RTX4060 bildiğim kadarıyla yüksek enerji tüketen bir kart işlemcide ortalamanın üstünde bir işlemci genel olarak parçalarımız ve sistemimiz ortalamanın üstünde gibi geldi 500W biraz az kalmış gibi.

5-6 aydır kullanıyorum bundan önce hiç böyle bir sorun yaşatmamıştı. Şu sitede yeterli gözüküyor.

SSD de sorun yok fakat bu bilgisayarda nedendir bilmem algılanmıyor. Laptop HDD'me Windows kurup kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Resmi 2025-01-29 15.37.31.png
    Ekran Resmi 2025-01-29 15.37.31.png
    235,6 KB · Görüntüleme: 14
Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı