R5 3600 çok ısınıyor

hüzünlü kirpi

Femtopat
Daha fazla  
Hocam merhaba, kullandığım sistemde termal macunu daha dün değiştirdim. Oyunda 20 dakika sonra iki ekran birden siyah oluyor, sesler takılı kalıyor ama PC çalışmaya devam ediyor. Ancak sadece kapatıp açınca düzeliyor.
Sıcaklıkları kontrol ettiğimde, CPU'nun oyun sırasında 90-93 dereceye çıktığını gördüm. Stres testi uygulamalarını denedim, ancak test başlar başlamaz 1-2 saniye içinde sıcaklık 55-60 dereceden 90 dereceye fırlıyor. Kule tipi bir fan kullanıyorum ve daha önce böyle bir sorun yaşamamıştım, yeni ortaya çıktı.
Ek olarak, HWMonitor ile sıcaklıkları incelediğimde tmpın6 ve tmpın8 değerleri dikkatimi çekti. Sorunun ne olduğunu anlayamadım.
MSI B450M-A Pro Max ve Ryzen 5 3600 kullanıyorum

Ekran görüntüsü 2025-02-23 114051.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam termal macunu baştan sürüp soğutucunun tam oturduğuna emin olarak monte eder misiniz? Bu şekilde deneyip tekrar bakmalı.

Hocam 2 hafta önce bilgisayarcıya götürmüştüm macun değişti temizliği yapıldı dün gece aynı sorun devam ederken ben değiştirdim Cooler Master'ın macunu vardı evet tam oturuyor sogutucumda bir problem yok şu an gündelik ufak tefek gezinebiliyorum ama oyunda fırlıyor anında stress testinde 1 2 saniyede 90 derece oluyor 15 20dk sonra kapanıyor hem oyun hem stress testinde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı