Çözüldü R5 3600 CPU ile CPU diyot sıcaklıkları çok farklı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tavukekmek

Kilopat
CPU sıcaklığı fazla oynamamasına rağmen CPU diyot sıcaklığı her saniye en az 2 artıyor veya azalıyor. 50'ye düştüğü de oluyor 70'in üstüne çıktığı da (sistem boşta). CPU, RAM ve anakartını bugün kurdum, sistem imzada yazıyor. Ne yapmalıyım?
Sistem: MSI B450M-A PRO MAX Anakart, AMD Ryzen 5 3600 İşlemci, MSI Nvidia GTX970 Ekran Kartı, Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 2x8GB DDR4 3200MHz CL16 RAM, WD WD10EZEX HDD, Sandisk SDSSDA240G SSD
1594237831914.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kapatınca biraz daha normalleşti ancak stres testi başlatınca start'a bastığım saniye 10 derece yükseliyor. Böyle bir şey mümkün mü yoksa sensörlerde mi sıkıntı var? İleride Arctic Freezer 34 Esports DUO almayı düşünüyorum ama birkaç ay stok fan ile idare etmem gerekicek.

[Çözüldü]
Sensörler yanlış gösteriyormuş. CPU olan anakart sıcaklığı, CPU diyot olan ise gerçekten işlemcinin sıcaklığıymış. Voltaj ve frekans ayarı yaparak da sıcaklığı stabil hale getirdim.
Dostum buralardan geçiyordum da CBP nedir onu merak ettim.

Core Performance Boost. İşlemci ağır işlerde maksimum frekanslara çıkıyor. İyi bir özellik ama haddinden fazla voltaj alarak bu işlemi yapıyor ve bu da anlık sıcaklık sıçramalarına neden oluyor. Güzel bir Undervolt'la turbo frekansı daha düşük voltajlarda verebilirsin.

Kapatınca biraz daha normalleşti ancak stres testi başlatınca start'a bastığım saniye 10 derece yükseliyor. Böyle bir şey mümkün mü yoksa sensörlerde mi sıkıntı var? İleride Arctic Freezer 34 Esports DUO almayı düşünüyorum ama birkaç ay stok fan ile idare etmem gerekicek.

[Çözüldü]
Sensörler yanlış gösteriyormuş. CPU olan anakart sıcaklığı, CPU diyot olan ise gerçekten işlemcinin sıcaklığıymış. Voltaj ve frekans ayarı yaparak da sıcaklığı stabil hale getirdim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı