R5 3600 ETS 2 %12 CPU kullanımı ve fan sesi

ksmne12

Decapat
Basitinden ETS 2 oynuyorum işlemcinin %12'sini kullanıyor ve fan sesli ve çok hızlı bir şekilde çalışıyor, bu da rahatsız etti. Bunun çözümü var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Basitinden ETS 2 oynuyorum işlemcinin %12'sini kullanıyor ve fan sesli ve çok hızlı bir şekilde çalışıyor, bu da rahatsız etti. Bunun çözümü var mıdır?

Aynı işlemciye sahibim. Stok halde işlemciye ara ara fazla voltaj veriliyor. Bu da gereğinden fazla ısınmasına ve fanın hızlı dönmesine sebep oluyor. En basit çözümü bence Ryzen Master'dan voltajı sisteminiz için en uygun değere sabitleyebilirsiniz.

Sorun galiba ekran kartında. Hemen ısınıyor. Bende de RX 580 8 GB ve Corsair Spec Delta var, çok ısınıyor. Sizde oluyor mu?

Sorun galiba ekran kartında. Hemen ısınıyor. Bende de RX 580 8 GB ve Corsair Spec Delta var, çok ısınıyor. Sizde oluyor mu?
ekran kartı %100 kullanımda 70-79 derecelerde geziyor. V sync acıp, 60 kareye sabitleyince bir çok oyunda 60 dereceyi geçmiyor sıcaklık. işlemci ise kule tipi sogutucu kullandığım için stok halde ortalama 65 derece oyunlarda. ama voltaj dalgalanması olduğundan ani olarak 75 lere çıkıp düşüyor sürekli. bu da fanların hızlanıp yavaslamasına sebep oluyor. onu da yazdığım gibi ryzen masterdan sabit, ideal düşük voltajı vererek hallediyorum.

Hocam bende de öyle çalışıyor. 144 hz ekran var 79 80 arası gelip gidiyor. Kasanın fanını ve ekran kartının fanını fulledim. Yoksa başa çıkamıyorum. Bir problem yaratır mı bunları arttırmam? Birde kaç dereceye kadar güvenli şekilde kullanabilirim? Bunları cevaplarsanız çok memnun kalacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…