R5 3600 GTX 1070 sistem için VX Plus 600W PSU yeterli mi?

Emre12345

Megapat
Daha fazla  
Elimde Aerocool VX Plus 600W'lık PSU'su var. Yükte çok ses çıkıyor. Acaba tam anlamıyla besleyemiyor mu?

Hayır. Yüksekte ses çıkartmasının sebebi besleyememesi ile alakalı değil. PSU daha fazla güç verdiği için ısınıyor. Oluşan sıcaklığı atmak içinde fan hızını arttırıyor.

Hayır. Yüksekte ses çıkartmasının sebebi besleyememesi ile alakalı değil. PSU daha fazla güç verdiği için ısınıyor. Oluşan sıcaklığı atmak içinde fan hızını arttırıyor.
1050 ile böyle bir şey yaşamıyordum. Nedeni dediğiniz gibi fazladan güçlü çalışması olabilir, ilk aklıma gelen tabii ki oydu. Peki bu durumun oyunda 10 veya 15'inci dakikadan sonra oluşması normal mi? Bunun bir çözümü var mı? Garantiye göndersem sorunu çözme şansları var mı yoksa illaha farklı bir güç kaynağına mı yönelmeliyim?

Evet normal. Çünkü CPU/GPU devamlı aynı gücü tükettiği için doğal olarak PSU'da o gücü devamlı vermek zorunda. Belli bir yerden sonra PSU fanı yavaş RPM ile sıcak havayı tahliye edemediği için hızını yükseltmek zorunda kalıyor.

Özellikle şunu farkettim; ekran kartı belli dereceyi geçince bu durum oluyor. Acaba OC ile ekran kartının ısınmasını az da olsa kessem fayda sağlar mı?

Hiçbir sorun yaratmıyor bu durum. PSU tasarlandığı gibi çalışıyor.

Ekstradan önlem almana gerek yok.

Hiçbir sorun yaratmıyor bu durum. PSU tasarlandığı gibi çalışıyor.

Ekstradan önlem almana gerek yok.
Sesi inanılmaz rahatsız ediyor belli bir seviyeden sonra. Önünü az da olsa kesmek istiyorum. Giriş seviyesi değil de biraz daha üstüne çıkarsak aynı sorunu yaşar mıyız, sorun devam eder mi sizce?

Sesi inanılmaz rahatsız ediyor belli bir seviyeden sonra. Önünü az da olsa kesmek istiyorum. Giriş seviyesi değil de biraz daha üstüne çıkarsak aynı sorunu yaşar mıyız, sorun devam eder mi sizce?
Sadece fan mı rahatsız ediyor? Yoksa farklı bir ses geliyor mu?

Sadece fan mı rahatsız ediyor? Yoksa farklı bir ses geliyor mu?
Sadece fan. CW gibi bir sorun değil. Ekran kartı belli bir dereceyi geçince PSU bildiğimiz uçak gibi kükrüyor. Özellikle gece sorun oluyor. Çok sesli çalışıyor kısaca. 65-70 dereceden sonra bu sorun oluyor. Garantiye yollayıp sorunu bildirsem acaba RPMayarı yapabilirler mi? Böyle bir imkan var mı merak ediyorum. Harici olarak önerebileceğiniz bir şey var mı? :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…