R5 3600 için Anakart ve Ekran Kartı Seçimi

Talha Fırat

Hectopat
Aklıma MSI B450 Tomahawk veya ASUS TUF B450 Pro Gaming anakart almak var. Ama 144 Hz alabilmek için DisplayPort gerektigi söyleniyor ve bu giriş bu anakartlara bulunmamakta. Ekran kartı olarak da RX 5700 ve RTX 2060 arasında kaldım. R5 3600 ile kullanacağım. Güzel tavsiyelerinize ve bilgilerinize talibim. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
DisplayPort'un anakartta olması, senin On-board çalıştırman için gerekli olur. Görüntüyü zaten ekran kartından aldığın için böyle bir problem olmayacaktır. Belirttiğin iki ekran kartında da DisplayPort bulunmakta. Ekran kartı seçiminde ise ben olsam AMD'yi tercih ederdim. Tamamen kişisel zevk. 😜

Anakartı msi tomahawk alırsan bios update kendin yapabilirsin. Asus Tuf alacaksın bios update yapılmış olarak al. Aksi halde servise gönderip bios update yaptırman lazım.

RX 5700 daha performanslı.

1.jpg

Siz zaten ekran kartından alacaksınız görüntüyü. Kesin konuşmayayım ama alacağınız kartlar üst seviye yani muhtemelen ihtiyacınız olan çıkış vardır. Benim GTX 960 ta bile varken bu kartlarda olmama ihtimali yok gibi.

DisplayPort'un anakartta olması, senin On-board çalıştırman için gerekli olur. Görüntüyü zaten ekran kartından aldığın için böyle bir problem olmayacaktır. Belirttiğin iki ekran kartında da DisplayPort bulunmakta. Ekran kartı seçiminde ise ben olsam AMD'yi tercih ederdim. Tamamen kişisel zevk. 😜
Ben de zaten AMD'yi düşünüyorum. Teşekkürler yorumunuz icin
Anakartı msi tomahawk alırsan bios update kendin yapabilirsin. Asus Tuf alacaksın bios update yapılmış olarak al. Aksi halde servise gönderip bios update yaptırman lazım.
Dediğinizi anlayamadım Msi tomahawk'da bios güncellemesine kendim yapabiliyorum ama Asus'ta yapamıyorum değil mi?

Bütçenizi bilmem ama x570 msi gaming edge wifi almanızı öneririm. Bahsettiğiniz anakartlar 800 900 civarı. x570 1500 lira ama yanında 675 lira değerinde ML240L Rgb sıvı soğtucu hediye. anakart 900 liraya gelmiş oluyor.

Ben de zaten AMD'yi düşünüyorum. Teşekkürler yorumunuz icin

Dediğinizi anlayamadım Msi tomahawk'da bios güncellemesine kendim yapabiliyorum ama Asus'ta yapamıyorum değil mi?
Msi tomahawk b450 anakartlarda fiziksel olarak flash bios tuşu var. O sayede flash belleğe yüklediğiniz en güncel bios firmware sürümü ile anakartın üzerine işlemci takmadan anakartın biosunu update yapabilirsiniz. Asus tuf gaming pro anakarta 1. veya 2. nesil ryzen işlemci takmadan bios update yapamazsınız. Ankartı aldığınız yere bios update yaptırırsanız iyi olur. Aksi halde ya ankartı servise göndererek ya da belli miktar ücret ödeyerek herhangi bir bilgisayarcıya göndererek veya eski nesil işlemci bularak bios update yapıp 3.nesil ryzen işlemcileri kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00