R5 3600 için hava soğutucu öneri

Bthnask

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba;

Aşağıda işlemci, kasa ve anakart bilgilerim mevcut. Uygun bir soğutucu önerebilir misiniz?

Noctua NH-U12a chromax. Black, 120 mm tek kule işlemci soğutucusu (siyah) ilgili soğutucu uygun olur mu?

B450M S2H.
CORSAIRCC-9020131-EU
AMD RYZEN 5 3600 3.6GHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba;

Aşağıda işlemci, kasa ve anakart bilgilerim mevcut. Uygun bir soğutucu önerebilir misiniz?

Noctua NH-U12a chromax. Black, 120 mm tek kule işlemci soğutucusu (siyah) ilgili soğutucu uygun olur mu?

B450M S2H.
CORSAIRCC-9020131-EU
AMD RYZEN 5 3600 3.6GHz

Kendi stok fanı çok rahatlıkla yeterli olacaktır

Bu işlemciyi bunu 3te biri fiyata soğutabilirsiniz.
ID cool ya da Dark'ın 6 ayaklı kule fanlarına bakın. R5 3600 için bu kadar premium bir soğutucuya gerek yok. Çünkü aşırı ısınan bir işlemci değil. 2400G, 2600 ve 5600 işlemcilerinin tamamını overclock yaparak kullandım. Dark 120 işimi fazlaca gördü.

Noctua'dan daha uygun fiyata bunu buldum daha ucuz tabii ki bulunur fakat Rampage gibi pek tercih edilmeyen markalar kaliteli bir şey arıyorsan NZXT'yi öneririm fakat sen yine de araştır en uygununu bulmaya çalış benimki sadece bir öneri.

Ayrıca stok fanı yeterli olacaktır diye düşünüyorum fakat ekstradan alacaksan buna bakabilirsin.

Sizin sorununuz bence fandan değil. Kasanız hava falan mı almıyor?

R5 3600 için 500 TL'den fazla hava soğutucuya vermeyin ikinci el işlemci 1500 TL dolaylarında bir işlemci için o paralara soğutucu almak mantıklı değil kaldı ki R5 3600 aşırı derece de ısınan bir işlemci kendi stock fan yetmeyecektir.

Hocam biostan pboyu kapatıp elle voltaj ve frekans atayın düzelir. Ben stok fanla 4.2 ghz 1.1000v ile kullanıyordum max 70 görüyordu. Her anakart, işlemci farklıdır. Kendiniz deneyip daha ideal bir ayar bulabilirsiniz. Benim max kullanabildiğim 4.5 ghz 1.175v idi. O da birkaç oyunda hata verdiği için 4.2 1.075v ye geri çektim. Dediğim gibi deneyip bulabilirsiniz. He bu işlerden anlamıyorum derseniz tek 120mm fanlı 4 bakır borulu standart bir soğutucu hayli hayli işinizi görür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı