R5 3600 için overclock ayarları nasıl olmalı?

Bupper

Decapat
RAM
Crucial Ballistix 2*8 CL16 3600 MHz
Ekran kartı
MSI RADEON RX 550 2GT LP OC 2GB GDDR5
Anakart
MSI B450 Tomahawk Max
İşlemci
R5 3600
Stok fan ile kullandığım R5 3600 işlemcime "bana göre" fazla ısındığı için oc/uv yapmak istiyorum fakat tam verimli olacak bir şekilde nasıl yapacağımı bilmiyorum. Şu an 4.2 GHz'de ve 1.3 Volt'ta kullanıyorum ve sonuçlardan memnun değilim pek. Gerçi yeterli midir onu da bilmiyorum ama şu anki kullandığım halinin Core Temp sonucunu ekleyeceğim.

Ayrıca geçen yıl ben bu işlemciyi daha düşük sıcaklıklarda ve 4.2 GHz'de 1.1 Volt'ta kullandığımı hatırlıyorum fakat şu an denediğimde Prime 95 small ffts testinde tüm çekirdeklerin kullanımı %100 olmadığı için kullanamıyorum.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2023-07-27 saat 17.26.16.jpg
    WhatsApp Görsel 2023-07-27 saat 17.26.16.jpg
    120,6 KB · Görüntüleme: 45
Stok fan ile kullandığım R5 3600 işlemcime "bana göre" fazla ısındığı için oc/uv yapmak istiyorum fakat tam verimli olacak bir şekilde nasıl yapacağımı bilmiyorum. Şu an 4.2 GHz'de ve 1.3 Volt'ta kullanıyorum ve sonuçlardan memnun değilim pek. Gerçi yeterli midir onu da bilmiyorum ama şu anki kullandığım halinin Core Temp sonucunu ekleyeceğim.

Ayrıca geçen yıl ben bu işlemciyi daha düşük sıcaklıklarda ve 4.2 GHz'de 1.1 Volt'ta kullandığımı hatırlıyorum fakat şu an denediğimde Prime 95 small ffts testinde tüm çekirdeklerin kullanımı %100 olmadığı için kullanamıyorum.
ryzen işlemcilerde oc daha çok x kere yapılır yani mesele 5600x çünkü daha kararlıdırlar pek tavsiye etmem bence her şeyi otomatiğe alsın eğer ısı olduğunu düşünüyorsanız 4 ghz de 1.1 v falan kullanabilirsiniz

Bu videoyu izle dostum işine yarar. Bu video sayesinde yapmıştım ben ve Feyyaz bey gayet her şeyi net açıklıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı