R5 3600 için RTX ekran kartı önerisi

Bende ryzen 5 3600 ve evga xc3 ultra 3070 ekran kartı var darboğaz konusuna gelirsek yaşıyorum ama hissetmiyorum sadece msi afterburner ile kurcaladığımda farkettim.. 3060ti dan sonra 5-10 fps fark ediyor ben kafa kafaya takasladığım için aldım yoksa 3060ti bence tam ideal ryzen 3600 için

Her çeşit oyun vs de oynarım derseniz arkadaşlar zaten gerekli doğru önerileri yapmışlar. 6600XT/3060 gibi alternatiflere bakılabilir..
Bende ryzen 5 3600 ve evga xc3 ultra 3070 ekran kartı var darboğaz konusuna gelirsek yaşıyorum ama hissetmiyorum sadece msi afterburner ile kurcaladığımda farkettim.. 3060ti dan sonra 5-10 fps fark ediyor ben kafa kafaya takasladığım için aldım yoksa 3060ti bence tam ideal ryzen 3600 için
Bu seviyedeki donanımlarda darboğazı hissetmek imkansıza yakın gibi bir olay zaten. R5-3600'ün yüksek bellek frekanslarıyla (3733/4000 MHz gibi) 3060 Ti'a kadar yolu var bence de, hiç olmadı ufak oranlarda GPU kullanım kayıpları yaşanırsa res.scale artırılarak ufak performans kayıplarıyla yerine göre 3060'tan daha iyi sonuçlar alınacak şekilde de durum telafi edilebilir..

Son düzenleme:
O işlemciyle hiçbir RTX seviyesi kartı Valorant'ta %98-99 oranında besleyemezsin. Benzer şey 5600X için de geçerli.

Senin asıl sorman gereken soru X FPS benim için R5-3600'le beraber yeterli geliyor mu? Sadece Valorant için ekran kartını yükseltmek mantıklı bir hareket değil.

Hocam sadece Valorant için değil RTX destekleyen oyunlarda oynayacağım.
Normalde RTX 3060 al diyebilirdim ama Valorant oynadığınızı söylemişsiniz. Valorant'ta ekran kartının performansa büyük bir getirisi yok. R5 3600 + RTX 3060 almak yerine 3600'ü satıp R5 5600X + RTX 2060 almak Valorant için daha mantıklı.

Hocam sadece Valorant için değil RTX destekleyen oyunları da oynayacağım.
Her çeşit oyun vs de oynarım derseniz arkadaşlar zaten gerekli doğru önerileri yapmışlar. 6600XT/3060 gibi alternatiflere bakılabilir.

Bu seviyedeki donanımlarda darboğazı hissetmek imkansıza yakın gibi bir olay zaten. R5-3600'ün yüksek bellek frekanslarıyla (3733/4000 MHz gibi) 3060 Ti'a kadar yolu var bence de, hiç olmadı ufak oranlarda GPU kullanım kayıpları yaşanırsa res. Scale artırılarak ufak performans kayıplarıyla yerine göre 3060'tan daha iyi sonuçlar alınacak şekilde de durum telafi edilebilir.

Teşekkür ederim hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı