R5 3600 için Sıvı/Hava soğutucusu önerisi

ALio9

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarı aldığımdan beri soğutucu almak istiyorum fakat fırsat olmadı bu aralar almayı düşünüyorum kaliteli bir şey almak istiyorum yardımcı olabilir misiniz? Bütçe 5-6K'yı aşmasın sıvı/hava fark etmez işlemcim Ryzen 5 3600. oyunlarda yük altında 85-90 derecelere ulaşıyor o yüzden iyi soğutan olursa iyi olur.

6000 bin lira varken sıvı soğuma öneriyorum.

Hocam belirtmeyi unutmuşum 360mm değil en fazla 240mm sığıyor kasaya.

6k çok fazla bu işlemci için.
Bu soğutucu yeterli olur kalanla istersen işlemci değiştir.

Hocam yeni bir işlemci almayacaksanız çok saçma. Bence bütçe en fazla 1k olmalı çünkü 3600 ısınan bir işlemci değil sadece stok soğutucu berbat.

Tamamdır hocam. Stok soğutucuyla 90 derecelere çıkıyor yükte yükteyken 60 dereceye indirsin yeter.

Arkadaşlar durumu biraz tiye almışlar .
Bu tarz bir şey almanız yeterli olur. R5 3600 biraz sıkıntılı bir işlemci. Pbo kapatıp elle voltaj ve frekans girerseniz hem yine 4.2 ghz kullanırsınız hem de sıcaklık 60-70 derece seviyelerine düşer. 1.2 den başlayıp 1.1 hatta 1.075e kadar ufak ufak düşerek deneyebilirsiniz voltajı. Ben 1.075 stabil kullandım ama her işlemci her anakart farklıdır.

Dark Freezer kaliteli marka olduğuna emin misiniz? Hiç böyle bir marka duymadım en az 3 yıl gitmesini istiyorum ve bu devirde 500 liralik soğutucudan ne beklersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…