Şuanlık yeni bir soğutucuya ihtiyacın yok, sıcaklıkların gayet yerinde.Merhaba R5 3600 işlemcim var bilinmedik bir markanın 2 fanlı kule tipi soğutucusunu kullanıyorum ve genelde Rust oynuyorum. İşlemcim %50 ile %70 kullanım arasında geziyor ama 70 derecenin üzerinde çalışıyor 80 dereceyi görmesede 70'in üzerinde hep ayrıca kullanımı da hep düşük. Hiçbir oyunda %90 kullanıldığını görmedim hep %50 ila %70 %75 arasında gidip geliyor RX 6600 XT ekran kartıma 1080p de darboğaz yapıyor olabilir mi?
Darboğaz değilde besliyor diyelim. Güçlü bir kart sonuçta. Sıcaklıkların yerinde zaten.Merhaba R5 3600 işlemcim var bilinmedik bir markanın 2 fanlı kule tipi soğutucusunu kullanıyorum ve genelde Rust oynuyorum. İşlemcim %50 ile %70 kullanım arasında geziyor ama 70 derecenin üzerinde çalışıyor 80 dereceyi görmesede 70'in üzerinde hep ayrıca kullanımı da hep düşük. Hiçbir oyunda %90 kullanıldığını görmedim hep %50 ila %70 %75 arasında gidip geliyor RX 6600 XT ekran kartıma 1080p de darboğaz yapıyor olabilir mi?
Soğutucu alman gerekmiyor. Darboğaz yapmıyor lakin 80 derecede iki fanlı kule tipi içinde biraz fazla gibi en son ne zaman termal macunu değiştirdiniz?Merhaba R5 3600 işlemcim var bilinmedik bir markanın 2 fanlı kule tipi soğutucusunu kullanıyorum ve genelde Rust oynuyorum. İşlemcim %50 ile %70 kullanım arasında geziyor ama 70 derecenin üzerinde çalışıyor 80 dereceyi görmesede 70'in üzerinde hep ayrıca kullanımı da hep düşük. Hiçbir oyunda %90 kullanıldığını görmedim hep %50 ila %70 %75 arasında gidip geliyor RX 6600 XT ekran kartıma 1080p de darboğaz yapıyor olabilir mi?
Merhaba R5 3600 işlemcim var bilinmedik bir markanın 2 fanlı kule tipi soğutucusunu kullanıyorum ve genelde Rust oynuyorum. İşlemcim %50 ile %70 kullanım arasında geziyor ama 70 derecenin üzerinde çalışıyor 80 dereceyi görmesede 70'in üzerinde hep ayrıca kullanımı da hep düşük. Hiçbir oyunda %90 kullanıldığını görmedim hep %50 ila %70 %75 arasında gidip geliyor RX 6600 XT ekran kartıma 1080p de darboğaz yapıyor olabilir mi?
Şu anlık yeni bir soğutucuya ihtiyacın yok, sıcaklıkların gayet yerinde.
Ayrıca işlemcinin %100 kullanılmaması sorun değil, aksine böyle olması lazım. İşlemci %100 kullanılıyorsa ve ekran kartı az kullanılıyorsa sorun olur asıl. Şu anda hiçbir sorun yok, bu şekilde kullanmaya devam edebilirsin.
Soğutucu alman gerekmiyor. Darboğaz yapmıyor lakin 80 derecede iki fanlı kule tipi içinde biraz fazla gibi en son ne zaman termal macunu değiştirdiniz?
O zaman soğutucunuz o kadar soğutma sağlayabiliyormuş, ancak yine de iyi sıcaklıklar çok yüksek değil. Daha 2 gün önce topladığım bir sistemde R5 3600 işlemci var ve stok fanla 85-90 dereceleri görüyor ucuz da olsa bi kule tipi olmasında fayda var her şekildeTermal macunuyla bir ilgisi yok sanırım bunu bende düşündüm değiştirdim değerlerde herhangi bir değişiklik olmadı zaten birkaç ayda bir değiştiriyorum termal macunu.
Bunun için ayrı konu açabilirsin, beni de etiketlersen yardımcı olmaya çalışırım.Teşekkürler hocam size bir şey daha soracağım oyunlarda ekran kartım da işlemcim de aynı aynı aslında hiçbiri 80 bile kullanılmıyor işlemcim 50 ila 70 75 arasında geziyor FPS değerleri de Rust'ta beni tatmin etmiyor bu normal midir?
O zaman soğutucunuz o kadar soğutma sağlayabiliyormuş, ancak yine de iyi sıcaklıklar çok yüksek değil. daha 2 gün önce topladığım bir sistemde R5 3600 işlemci var ve stok fanla 85-90 dereceleri görüyor ucuz da olsa bir kule tipi olmasında fayda var her şekilde
Bunun için ayrı konu açabilirsin, beni de etiketlersen yardımcı olmaya çalışırım.
1000 liraya güzel bir sey alabilirsin istersenMerhaba R5 3600 işlemcim var bilinmedik bir markanın 2 fanlı kule tipi soğutucusunu kullanıyorum ve genelde Rust oynuyorum. İşlemcim %50 ile %70 kullanım arasında geziyor ama 70 derecenin üzerinde çalışıyor 80 dereceyi görmesede 70'in üzerinde hep ayrıca kullanımı da hep düşük. Hiçbir oyunda %90 kullanıldığını görmedim hep %50 ila %70 %75 arasında gidip geliyor RX 6600 XT ekran kartıma 1080p de darboğaz yapıyor olabilir mi?