R5 3600 için soğutucu önerisi

İESNLegendS

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,
Bende i7 3770 işlemcisi var ve Dark Freezer X94 2025 Edition kule tipi soğutucu kullanıyorum. Ancak bu soğutucu 3 pinli, yani PWM değil, DC olarak sabit 2000 RPM'de dönüyor.

İşlemci ve anakartı değiştirmeyi düşünüyorum. Yeni işlemci olarak Ryzen 5 3600 almayı planlıyorum. Sizce mevcut kule tipi soğutucumu mu kullanmalıyım yoksa AMD'nin stok fanı mı daha iyi olur?

Bütçe nedir?

Stok fan daha iyi olur hocam hem bütçe artarsa 5 5600 alırsınız.

T6 Ultra veya Dark X125 tercih edebilirsin, ben Dark X125 kullanıyorum bayağı bir memnunum.

Stok fan daha iyi olur hocam hem bütçe artarsa 5 5600 alırsınız.
Stok fan daha iyi olmaz, r5 3600 fazla voltaj çeken bir model stok fan aşırı yetersiz kalıyor.

Hocam kule tipi masrafına girilmeyip 1 2 ay ryzen 5 5600 stok fan ile kullanılabilir.

5600 alınırsa gerek kalmaz zaten, benim bahsettiğim 3600 içindi.
Stok soğutucu R5 5600 için yeterli değildir. Özellikle sonrasında overclock yapılıp X modeliyle aynı performansı almak amaçlanıyorsa(ki X model yerine bu modeli alanların hepsi zaten bunu yapar). Stok fan ile R5 5600 Valorant gibi CPU'ya yük bindiren oyunlarda 80-85 derecelere ulaşabilen bir işlemcidir. İdarelik R5 5600 için stok fan kullanılır fakat R5 5600 için ek soğutucu şart oğlu şarttır. Bende R5 5600 aldığımda ilk başlarda stok fan ile kullandım, sonrasında soğutucu aldım. R5 5600 için stok fanın yeterli olmadığını yaptığım araştırmalarda ve oynadığım oyunlarda çıktığı derecelerle kendim şahsen gözlemledim. Sonrasında hava soğutucu aldım ve 55 dereceyi nadiren geçiyor artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…