Peki FPS sabitleyerek kullanılır mı? Bu sayede hem ekran kartı fazla ısınmaz hem de işlemciye binen yük azalmış olur.
Maalesef abimin sadece ekran kartını ve RAM'i yükselmeye ayırdığı bütçesi var. Bu nedenle işlemciyi yükseltmemiz mümkün değil.Hemen almayacaksan biraz bekle derim. Parayı biriktirip aynı anda yükseltme yap. Hem belki o zamana 4070 falan çıkar.
3060 bana mantıksız geliyor. 12 GB belleği olsa bile performansı iyi değil. 1660 Super ile arasında devasa bir fark olmaz. Arada sadece %40-45 fark var diye biliyorum. En azından %70-75 fark olan ve en az 12 GB belleği olan bir kart bana daha mantıklı geliyor.Pek stabil çalışacak bir kombo gibi değil. Öneriye açıksanız 3060 ile kullanabilirsiniz. 1660S'den sonra güzel bir yükseltme olur.
Peki darboğazla idare eder bir şekilde kullanmak yerine, ram yükseltmeyerek işlemciye biraz daha bütçe ayırsanız nasıl olur?Maalesef abimin sadece ekran kartını ve RAM'i yükselmeye ayırdığı bütçesi var. Bu nedenle işlemciyi yükseltmemiz mümkün değil.
En azından idareten darboğazla bile olsa kullanmak istiyorum.
3060 bana mantıksız geliyor. 12 GB belleği olsa bile performansı iyi değil. 1660 Super ile arasında devasa bir fark olmaz. Arada sadece %40-45 fark var diye biliyorum. En azından %70-75 fark olan ve en az 12 GB belleği olan bir kart bana daha mantıklı geliyor.
RAM yükseltmem şart, 16 GB yetmiyor. The Last of Us Part I tabiri caizse RAM'i içiyor. 16 GB yetmiyor bu oyun için. 32 GB o yüzden bir nevi şart oldu.Peki darboğazla idare eder bir şekilde kullanmak yerine, RAM yükseltmeyerek işlemciye biraz daha bütçe ayırsanız nasıl olur?
Katılıyorum, 16 GB ram devrinin sonu görünüyor ama sanki 1 veya 2 yılı daha var gibi. Yine de karar sizin tabi.RAM yükseltmem şart, 16 GB yetmiyor. The Last of Us Part I tabiri caizse RAM'i içiyor. 16 GB yetmiyor bu oyun için. 32 GB o yüzden bir nevi şart oldu.
Ben sanal makine de çalıştırıyorum ama. Sanal makineye rahat rahat 8 GB RAM ayırabilmek istiyorum. Şu anda Windows 7 ve Windows 10 LTSC sanal makinelerime 2 GB, Windows 10 ve Windows 11 sanal makinelerime 4 GB RAM ayrılmış durumda.Katılıyorum, 16 GB RAM devrinin sonu görünüyor ama sanki 1 veya 2 yılı daha var gibi. Yine de karar sizin tabi.
Ek olarak belirteyim, malum Last of Us sıkıntılı bir çıkış yaptı. Böylesi bir kararı Last of Us'a bakarak almak pek doğru olmayabilir.
Öyle bir şey yok. Last Of Us optimizasyon sorunlu olduğu için o kadar ram yiyor yoksa 16GB ram oldukça yeterli. Şu anda Last Of Us PC sonuçlarına bakmanız mantıksız. Oyun yerden yere vuruluyor optimizasyon yüzünden. 4-5 aya RTX 2060'ta bile high'da oynanır TLOU. Yani TLOU PC'yi baz alarak kart seçmeyin.RAM yükseltmem şart, 16 GB yetmiyor. The Last of Us Part I tabiri caizse RAM'i içiyor. 16 GB yetmiyor bu oyun için. 32 GB o yüzden bir nevi şart oldu.
Aslında 3060 12 GB ile The Last of Us Part I 1080p Ultra'da 45-50 FPS ile oynanabiliyormuş. DLSS açınca da 60'a geliyormuş. O yüzden 3060 son karar olacak gibi görünüyor.
Peki 3060 veya 3060 Ti ve 32 GB RAM almak mantıklı mıdır? 32 GB RAM alma amacı sanal makine ve render için.Öyle bir şey yok. Last Of Us optimizasyon sorunlu olduğu için o kadar ram yiyor yoksa 16GB ram oldukça yeterli. Şu anda Last Of Us PC sonuçlarına bakmanız mantıksız. Oyun yerden yere vuruluyor optimizasyon yüzünden. 4-5 aya RTX 2060'ta bile high'da oynanır TLOU. Yani TLOU PC'yi baz alarak kart seçmeyin.