R5 3600 ile RTX 4070/4070 Ti kullanılabilir mi?

Peki FPS sabitleyerek kullanılır mı? Bu sayede hem ekran kartı fazla ısınmaz hem de işlemciye binen yük azalmış olur.

Onunla uğraşacağına CPU yükseltmek çok daha mantıklı hocam en azından 5600 alıp 3600'ü satarsın 4070 Ti da darboğaz kesin de 4070 de DLSS3 ile ucu ucuna kurtarabilir.

Pek stabil çalışacak bir kombo gibi değil. Öneriye açıksanız 3060 ile kullanabilirsiniz. 1660S'den sonra güzel bir yükseltme olur.

Hemen almayacaksan biraz bekle derim. Parayı biriktirip aynı anda yükseltme yap. Hem belki o zamana 4070 falan çıkar.
Maalesef abimin sadece ekran kartını ve RAM'i yükselmeye ayırdığı bütçesi var. Bu nedenle işlemciyi yükseltmemiz mümkün değil.

En azından idareten darboğazla bile olsa kullanmak istiyorum.
Pek stabil çalışacak bir kombo gibi değil. Öneriye açıksanız 3060 ile kullanabilirsiniz. 1660S'den sonra güzel bir yükseltme olur.
3060 bana mantıksız geliyor. 12 GB belleği olsa bile performansı iyi değil. 1660 Super ile arasında devasa bir fark olmaz. Arada sadece %40-45 fark var diye biliyorum. En azından %70-75 fark olan ve en az 12 GB belleği olan bir kart bana daha mantıklı geliyor.

Peki darboğazla idare eder bir şekilde kullanmak yerine, ram yükseltmeyerek işlemciye biraz daha bütçe ayırsanız nasıl olur?

Peki darboğazla idare eder bir şekilde kullanmak yerine, RAM yükseltmeyerek işlemciye biraz daha bütçe ayırsanız nasıl olur?
RAM yükseltmem şart, 16 GB yetmiyor. The Last of Us Part I tabiri caizse RAM'i içiyor. 16 GB yetmiyor bu oyun için. 32 GB o yüzden bir nevi şart oldu.

Aslında 3060 12 GB ile The Last of Us Part I 1080p Ultra'da 45-50 FPS ile oynanabiliyormuş. DLSS açınca da 60'a geliyormuş. O yüzden 3060 son karar olacak gibi görünüyor.

RAM yükseltmem şart, 16 GB yetmiyor. The Last of Us Part I tabiri caizse RAM'i içiyor. 16 GB yetmiyor bu oyun için. 32 GB o yüzden bir nevi şart oldu.
Katılıyorum, 16 GB ram devrinin sonu görünüyor ama sanki 1 veya 2 yılı daha var gibi. Yine de karar sizin tabi.

Ek olarak belirteyim, malum Last of Us sıkıntılı bir çıkış yaptı. Böylesi bir kararı Last of Us'a bakarak almak pek doğru olmayabilir.

Ben sanal makine de çalıştırıyorum ama. Sanal makineye rahat rahat 8 GB RAM ayırabilmek istiyorum. Şu anda Windows 7 ve Windows 10 LTSC sanal makinelerime 2 GB, Windows 10 ve Windows 11 sanal makinelerime 4 GB RAM ayrılmış durumda.

Şu anda 8 GB RAM ayırınca sisteme RAM kalmıyor. Oyun bile açmak mümkün olmuyor bu şekilde. Bu nedenle 32 GB RAM'e geçmek uzun vade için de iyi olur diye düşünüyorum. Zaten fiyatları da öyle pahalı değil, 2000 TL'ye 32 GB kit alınabiliyor.

Merhaba. Çoğu arkadaşın da dediği gibi kartın performansını tam alamazsınız. Hatta kartın %100 çalıştığı bir senaryo düşünemiyorum bu ikili ile. Ancak her oyunu en yüksek ayarda 70-80 Fps ile oynayabilirsiniz. Yakın zamanda mesela 1 yıl içinde işlemci alacaksanız yapılabilir. Ama örneğin 2 yıl boyunca işlemci alamam derseniz bence bu nesli atlayıp gelecek nesli beklemek bu arada mevcut paranızı da enflasyonda erimeyecek şekilde altın döviz vb. değerlendirmek daha mantıklı olabilir.

Öyle bir şey yok. Last Of Us optimizasyon sorunlu olduğu için o kadar ram yiyor yoksa 16GB ram oldukça yeterli. Şu anda Last Of Us PC sonuçlarına bakmanız mantıksız. Oyun yerden yere vuruluyor optimizasyon yüzünden. 4-5 aya RTX 2060'ta bile high'da oynanır TLOU. Yani TLOU PC'yi baz alarak kart seçmeyin.

Peki 3060 veya 3060 Ti ve 32 GB RAM almak mantıklı mıdır? 32 GB RAM alma amacı sanal makine ve render için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…