R5 3600 ile RTX 4070/4070 Ti kullanılabilir mi?

Peki 3060 veya 3060 Ti ve 32 GB RAM almak mantıklı mıdır? 32 GB RAM alma amacı sanal makine ve render için.
Mantıklı R5 3600'le de çok darboğaz yaşamazsınız. 32 GB RAM'i de 8x4 şeklinde kullanmanızı tavsiye ederim.

Mantıklı R5 3600'le de çok darboğaz yaşamazsınız. 32 GB RAM'i de 8x4 şeklinde kullanmanızı tavsiye ederim.
4x8 değil 2x16 düşünüyorum. Çünkü Dual Rank bellek düşünüyorum. Dual Rank'te performans biraz daha iyi oluyor. 8 GB'lık modüllerde Dual Rank görmedim şahsen. Sadece 16 GB'lık modüllerde Dual Rank gördüm.

Bu dsr neydi ya açılımı unuttum da.
Dynamic Super Resolution, oyunu daha yüksek, daha ayrıntılı bir çözünürlükte renderler ve sonucu yeniden monitörünüzün çözünürlüğüne küçülterek size HD ekranda 4K kalitesinde grafikler sunar.

Kaynak: Nvidia

Vay be çok iyiymiş. Teşekkürler.

Ben olsam ekran kartını alıp, ileri tarihe kadar devam sonra işlemci yükseltmeye giderim.

Peki idareten kullanılır mı? İşlemci yükseltene kadar veya monitör değiştirene kadar kullanılır mı?

Mesela FPS sabitleyerek veya DSR açarak idare edilir mi?

İdareten kullanilabir ben kendim de aynısını yapıyorum yakında Ryzen 7 5800x3D alacağım.
Ben DSR ile cozünürlugu arttırıp Max grafik ile oynuyorum ekran karti tam gücünde çalışmıyor ama bu ne işlemciye ne de ekran kartına bir zararı yok sadece islemci kullanimi olmasi gerekenin biraz üstünde ama bu da dedigim gibi bir zararı yok. Sizde eğer ileride adamakıllı bir işlemci alabilirseniz 4070 Ti alın alamazsanız bence gerek yok 4060 4060 Ti bekleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…