R5 3600 internette gezerken 55-60 derece arası

Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar, 3600 kullanıyorum, 3.8GHz'e CPB açık şekilde sabitledim, 1.1 voltaj veriyor. Chrome, Dosya Gezgini, Spotify, Steam, Discord, Afterburner, Wallpaper Engine, BroadCast, ESET ve Defender açık. Değerler normal mi? (Tam yükte 82 derece oldu en fazla, CS:GO, Valorant gibi oyunlarda 58 derece, GTA V, Battlefront, Jedi: Fallen Order, BF1 gibi oyunlarda en fazla 70 derece oldu) GIGABYTE BIOS'ta voltaj ayarları biraz karışık o yüzden ayar yapmadım. CPB kapatıp, 3.8GHz sabitlesem, voltaj ayarı gerekir mi? (ESET ve Afterburner hariç bütün uygulamaları kapayınca 45 derece oldu)

Kasa: RAMPAGE SHAKE 4x120mm RGB Fanlı 600W 80Plus BRONZE MidT ATX GAMING KASA fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Fan: Stok Fan

Son düzenleme:
Normal değer sayılır. İşlemciyi 2020 yılının 2.çeyreğinden sonra aldıysanız kaliteli silikon gelmiş olabilir. Stok soğutucuyla dahi CPB ve PBO kapalı bir şekilde sabit voltaj ile kullanabilirsiniz.

4.2GHz için 1.325V gibi değerden aşağı doğru inerek en stabil değeri bulmaya çalışın.

Normal değer sayılır. İşlemciyi 2020 yılının 2.çeyreğinden sonra aldıysanız kaliteli silikon gelmiş olabilir. Stok soğutucuyla dahi CPB ve PBO kapalı bir şekilde sabit voltaj ile kullanabilirsiniz.

4.2GHz için 1.325V gibi değerden aşağı doğru inerek en stabil değeri bulmaya çalışın.
4.1'e sabitlemeyi düşünüyorum. 1.3'den inerek, Temmuz ayında aldım. İşlemci bir kez bozuldu:D Ama çok iyi bir hava akışı olmayan bir kasa ile 45 derece normal gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı