R5 3600 ısınıyor

Senyval

Hectopat
Daha fazla  
İşlemcim boşta 55-65 dereceleri görüyor. Yüzde 20 kullanım olan bir oyunda ise 75. AMD Ryzen Master ile stres testi yaptım, 85 derecelere kadar geldi. Kasam ise Corsair Carbide Spec Delta RGB. Kasanın ön camı açık ve oda sıcaklığında 25 derecelerde. İşlemci yeni geldiği için termal macunu sürülüdür diye düşünüyorum. İşlemcide sadece stok fan bulunuyor. Okuduğum konularda CPB ve PBO'yu kapatmak veya voltaj düşürüp 4.2 GHz'de sabitlemek gibi öneriler gördüm. Hangisini yapmalıyım? Başka çözüm öneriniz var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugün sadece CPB kapatarak denedim ve 95 °C lerde gezen işlemci, aynı oyun ve ayarlarda 73 °C üzerini görmedi henüz. Bu kadar etkileyeceğini düşünmüyordum şahsen, size de tavsiye ederim.

İşlemciyi 4.05 GHz ve 1.1v a ayarladım Ryzen Master ile ve Cinebench testi yaptım en fazla 80 derece oldu ve multi Core puanım 8900-9000 arası geldi. Aynı oyunda ise Max 60 dereceyi gördü. Sizce iyi bir değer mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…