R5 3600 ısınıyor

Bütçe
-

Fasci125

Hectopat
İşlemci boşta abi PC'yi yeni başlattım ve Ryzen Master'i açınca işlenci 62 derece ile 52 derece arasında gidip geliyor. Windows Defender'i açtığımda ise 80 derecelere çıkıyor. Bu sıcakta ısınmasına hak veririm ama niye bu kadar ısındığını bilmiyorum. Kasayı temizledim falan ama yine de ısısını düşüremedim. Yardımcı olabilir misiniz? (Stok soğutucuyu kullanıyorum ve kasada 3 önde 1 arkada olmak üzere 4 adet fan mevcut )

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci boşta abi PC'yi yeni başlattım ve Ryzen Master'i açınca işlenci 62 derece ile 52 derece arasında gidip geliyor. Windows Defender'i açtığımda ise 80 derecelere çıkıyor. Bu sıcakta ısınmasına hak veririm ama niye bu kadar ısındığını bilmiyorum. Kasayı temizledim falan ama yine de ısısını düşüremedim. Yardımcı olabilir misiniz? (Stok soğutucuyu kullanıyorum ve kasada 3 önde 1 arkada olmak üzere 4 adet fan mevcut )

Hocam bende aynı işlemciyi kullanıyorum.
İlk başta stok fan ile idare etmek istiyorsanız BIOS üzerinden Boostclock ayarını kapatın.
Masaüstünde iken en fazla 50 görürsünüz.
Oyunlarda GTA 5 High ayarlarda 54 derece gördüm.(stok fan ile)

Son düzenleme:

Bayağı anormal sıcaklıklar termal macun yerine tam oturdu mu? Arkadaşın dediği gibi arka planda uygulama açık mı? Soğutucu arızalı mı?

Hocam Ryzen 5 3600 fabrika çıkışlı olarak overclocklu geldiği voltajını arttırıyor. İsinma sorunu ondan kaynaklı. İyi bir soğutucu ile kullanmak lazım Boostclock'u.

Ama hocam sadice defander ile 80 derece fazla değil mi? Ben R5 2600 kullandığım için 3600 de nasıl bilmiyorum ama biraz anormal delmedi değil :D

İşlemci kullanımına baktınız mı? Arka planda güç tüketen bir uygulama var mı?

%3 bence fazla değildir hocam. Yeni açmışım PC'yi ki ben dikkat ederim başlangıçta hangi uygulamaların açılacağını ve işlemciye nasıl yükleneceğine. Ama ne olduysa 2 gün önce oldu virüs falan mı girdi diyeceğim de internete tek bağlantım oyun oynamaktı Forza falan yani ki 1 yıl dahi olmadı işlemciyi alalı.

Hocam bence sıvı soğutmaya gerek yok.
Bütçe varsa alınabilir tabii.
Böyle bir hava soğutma işinizi görecektir.

Termal macun olarak bunları öneririm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı