R5 3600 ısınma problemi nasıl çözülür?

Joshiferxx

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar BIOS güncellemesi yaptım ancak daha sonra işlemcim aşırı ısınmaya başladı, az önce FIFA 25 oynarken 93 dereceyi gördü. Daha önceden voltaj düşürerek problemi çözüyordum ancak tam değerleri unuttum sanırım, voltaj 1.100 GHz 3.6 yaptım, CPB ayarını kapattım daha başka ne yapabilirim? Ekstra bir soğutucu alacağım ancak soğutucu gelmeden 2-3gün idare etsin istiyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-12-02 213813.png
    50,5 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdilik CPB kapatman yeterli olur. Sıcaklık ciddi şekilde düşer. F/P bir kule tipi soğutucu alırsan buz gibi çalışır işlemci. Soğutucu için bütçe nedir?

x123 kule tipi fan al hiç ayar mayar yapmana gerek yok.
500tl ye işini çözersin. Bu konuya ürünün resimlerini paylaşmıştım. İstersen bakarsın.

BIOS güncellemesi sonrası benim de 1. nesil Ryzen işlemcimde benzer sorun olup boşta 80 derecelerde dolaştığını söylüyordu. Raporlama veya sensör okuma hatasıydı bendeki sorun ancak BIOS sonrası çıkmıştı ortaya. Sizde de benzer durum olabilir mi? Farklı bir yazılım ile, örneğin HWInfo ile kontrol edin.

Az önce satın aldım.

Dediğiniz programı indirdim şu an boşta, yalnızca Chrome açıkken değerler bu şekilde.

Az önce satın aldım.

Eki Görüntüle 2365550

Dediğiniz programı indirdim şu an boşta, yalnızca Chrome açıkken değerler bu şekilde.
Macun kurumuş fan tozlanmıştır. Yani bir sürü detay olabilir. Hiç çözmeyi düşünme almışsın zaten takınca 60-70 derece olacak ne güzel.
x123 mü aldın ben söyledikten sonra yoksa önceden mi aldın ?

Biraz araştırmıştım fiyatı da uygundu siz söylemeden önce aldım umarım takabilirim

Stok fan mı? Macun kurumuşsa ve stok fan ise, bir de kasa hava akışı yeterli değilse değerler normal. Fakat elbette boşta 40 derece ve altı olsa daha iyi olur. İyi bir macun ve fan temizliği gerekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…