R5 3600 işlemci 90 dereceyi görüyor

YusfCan35

Decapat
Daha fazla  
Ryzen 5 3600 işlemciyi RX 6700 XT, MX-6 termal macun ve stok fan ile kullanıyorum. İşlemci The Last of Us Ultra ayarlarda 93 dereceleri görüyor. Bende ayarları en düşüğe çektim ve şimdi 89 dereceyi görüyor. Sadece The Last of Us'ta bunu yapıyor. İşlemciyi yetersiz kaldığından dolayı değiştireceğim ama birkaç hafta benimle kalmaya devam edecek. Bilgisayarı toplayalı 4 gün olmadı. Termal macunu daha yeni yani bakımlık bir mevzu yok. Tek ikinci el parça işlemciydi.

R5 3600 gereğinden fazla voltaj çekiyor, undervolt yapabilirsin veya soğutma alabilirsin. Ama ben hem soğutma alıp hem de undervolt yapmıştım.

Ayarları Ultra da tut, işlemcin zaten o karta yetmiyor ayarları düşürdükçe işlemciye yükleniyorsun. TLOU da işlemciye aşırı yüklenen oyunlardan bir tanesi. Arkadaşın dediği yöntem gibi en azından 80-85 derecelere çekersen bir kaç hafta idare eder o.

Bende de var başta stok fan ile kullanırken 93 derece görüyordu Star Wars'da daha sonra kule tipi bir soğutucu kullanmaya başladım şu an 65 dereceden yukarı çıkmıyor.

İşlemci soğutucu al AMD de sıkıntı bu dereceler.

İşlemci soğutucu al AMD de sıkıntı bu dereceler.
Hocam 4.2 ghz yapıp 1. 15000 voltage yaptım pc görüntü vermiyro

BIOS Pilini çıkarıp taktım. BIOS'u sifirlayinca açıldı. Ama bir daha OC falan yapmam

Son düzenleme:
Hocam 4.2 GHz yapıp 1. 15000 voltage yaptım PC görüntü vermiyro.

BIOS pilini çıkarıp taktım. BIOS'u sifirlayinca açıldı. Ama bir daha OC falan yapmam.

Silikon kalitesine göre yavaş yavaş düşüreceksin, eğer yeteri kadar voltaj almazsa görüntü vermez. Merak etme görüntü gelmemesi korkulacak bir şey değil.

Hocam 4.2 GHz yapıp 1. 15000 voltage yaptım PC görüntü vermiyro.

BIOS pilini çıkarıp taktım. BIOS'u sifirlayinca açıldı. Ama bir daha OC falan yapmam.

Bende 1.1v ile çalışabiliyordu, o zaman 1.2v dene görüntü vermemesi işlemcinin yetersiz voltaj çektiğini gösterir korkulacak bir şey yok.

Bende 1.1v ile çalışabiliyordu, o zaman 1.2v dene görüntü vermemesi işlemcinin yetersiz voltaj çektiğini gösterir korkulacak bir şey yok.
1.25 v verince mavi ekran 1.15 v verince ekran gelmiyor. Anakartım uygun olmayabilir bu işlemler için. Zaten işlemci için 8 yerine 4 pin girişi var. En iyisi bana f / p soğutucu önerin. Ama bütçem çok az gerçek anlamda f / p olsun.

Bunu alabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…