R5 3600 işlemci pinleri yamulmuş mu?

Micvol

Megapat
Anakart: B450 Tomahawk Max.
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600.

Merhaba arkadaşlar, dün bilgisayar topladım fakat anakart üzerinde 2 RAM slotu çalışıyor, diğerleri çalışmıyor. Bu durum CPU pinlerinin yamulmasından kaynakalabilir mi? İşlemci soğutucusunu çıkartırken, kilit kısmı kapalı olmasına rağmen soğutucu işlemciyle birlikte geldi. Ben yamulan herhangi bir pin göremedim.

Bu durum acaba anakarttan mı yoksa işlemciden mi kaynaklanıyor? Çözemedim.

Dosya Ekleri

• cpu1.jpg
    cpu1.jpg
    78,2 KB · Görüntüleme: 117
  • cpu2.jpg
    cpu2.jpg
    52,5 KB · Görüntüleme: 127
  • cpu3.jpg
    cpu3.jpg
    36,2 KB · Görüntüleme: 131
Son düzenleyen: Moderatör:

Merhaba arkadaşlar, dün bilgisayar topladım fakat anakart üzerinde 2 RAM slotu çalışıyor, diğerleri çalışmıyor. Bu durum CPU pinlerinin yamulmasından kaynakalabilir mi? İşlemci soğutucusunu çıkartırken, kilit kısmı kapalı olmasına rağmen soğutucu işlemciyle birlikte geldi. Ben yamulan herhangi bir pin göremedim.

Hocam yamulan pin yok

PGA türü işlemcilerde genellikle sıkça rastlanan bir durum bu. Soğutucuyu sökerken sağa-sola çapraz hareketlerle oynatarak/soğutucuyu işlemciden kurtararak çıkarmak gerekiyor. Montaj basıncıyla macun, işlemci ve soğutucu plakayı birbirine yapıştırıyor. Direkt yukarı kaldırdığınızda soğutucu bloğun altında işlemcinin çıkmış olmasını gözlemlemeniz normal. Göründüğü kadarıyla da pinlerde yamukluk yok. Pinlerde sorun olsa çalışmaz sanıyorum.

Hocam anakartattaki lehimleri ezmiş olabilirsiniz.

Hocam anakartattaki lehimleri ezmiş olabilirsiniz.

Anakart'ı iade etmeyi düşünüyorum. RAM'leri takınca bazı slotlarda no display, mouse ve klavyeye güç gelmiyor.

PGA türü işlemcilerde genellikle sıkça rastlanan bir durum bu. Soğutucuyu sökerken sağa-sola çapraz hareketlerle oynatarak/soğutucuyu işlemciden kurtararak çıkarmak gerekiyor. Montaj basıncıyla macun, işlemci ve soğutucu plakayı birbirine yapıştırıyor. Direkt yukarı kaldırdığınızda soğutucu bloğun altında işlemcinin çıkmış olmasını gözlemlemeniz normal. Göründüğü kadarıyla da pinlerde yamukluk yok. Pinlerde sorun olsa çalışmaz sanıyorum.

Daha dikkatli davranıyorum hocam teşekkür ederim bilgilendirme için. Anakarttan kaynaklanma olasılığı nedir bu sorunun?

Hocam soğutucuyu çıkarırken sağ sola çevirerek yavaşça kaldırın AMD işlemcilerde öyle bir sıkıntı var.

Bundan sonra daha dikkatli davranacağım.
Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı