R5 3600 işlemcide 4 çekirdek yazıyor

GLPHY

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sapphire rx 570 4gb
ryzen 5 3600
msi a320m pro e
550 watt psu
16gb ram 3200 mhz
Arkadaşlar merhaba, ben Ryzen 5 3600 aldım, taktık. Termal macunu sürdüm ne yapacağımı daha bilmiyorum, YouTube'dan baktım sistem yapılandırmasına girince 4 çekirdek yazıyor, normalde bu işlemci 6 çekirdek fakat önceki işlemcim 4 çekirdekti. Bundan kaynaklanıyor olabilir mi ne yapacağım?

İşlemci değişimi sonrası format gereklidir. Format atın, sorun çözülür yüksek ihtimalle. Sorun dediğim de yazılımsal ha, donanımsal değil.
İşlemci değişimi sonrası format gerekmez, Windows her boot işleminde sistemi baştan tarar.

Sorun büyük ihtimalle çekirdek sınırlamasından kaynaklanıyor.

Msconfig'e girin, Ön Yükleme ve Windows 10 gelişmiş ayarlara basın ve işlemci sayısı tikini kaldırın.

Sistem stabilitesi için gereklidir. Onlarca örnek varken bu kadar kesin konuşmanız yanlış. Format atmadan stabillik kazandıramazsınız sisteme.

İşlemci değişimi sonrası format gereklidir. Format atın, sorun çözülür yüksek ihtimalle. Sorun dediğim de yazılımsal ha, donanımsal değil.

İşlemci değişiminde formata gerek yok diye düşünüyorum. Anakart değiştiği zaman gerekir.

İşlemci değişiminde formata gerek yok diye düşünüyorum. Anakart değiştiği zaman gerekir.

İkisi için de gerekli aslında. Anakart değişiminde chipset farklılığından dolayı zaten gereklidir. Windows işlemci değişimi sonrası bu tür sorunlar yapabiliyor, format atmak çözümü oluyor.

Sistem stabilitesi için gereklidir. Onlarca örnek varken bu kadar kesin konuşmanız yanlış. Format atmadan stabillik kazandıramazsınız sisteme.
Hocam bu konuda tartışmayalım. Sırasıyla 1600 AF > 5600X ve 5800X3D işlemcilerine geçtim. Hala aynı Windows üzerindeyim. İşlemcinin bir sürücüsü olmaz, yazılımı olmaz.

Hocam bu konuda tartışmayalım. Sırasıyla 1600 AF > 5600X ve 5800x3D işlemcilerine geçtim. Hala aynı Windows üzerindeyim. İşlemcinin bir sürücüsü olmaz, yazılımı olmaz.

Ne için tartışalım hocam? Sen de sorun yapmamıştır, onda sorun yapmıştır; yazılımsal konular için kesin konuşmak doğru değil dediğim gibi. Dediğin gibi çözülürse sorun çok daha iyi olur, uğraşmaz en azından

Bir çok arkadaş hala YouTube üzerinden saçma PC hızlandırma videoları izlediği için genelde MSConfig ayarlarını değiştiriyor. Büyük ihtimalle sorun oradadır ama bakalım.

Bence aynı platformda format gereksiz ha Intel AMD geçişi olursa yani anakartla beraber degisirise o zaman atılmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…