R5 3600 işlemcide güç ayarı seçimi

Asprain

Hectopat
Daha fazla  
Genellikle CS:GO ve GTA 5 oynuyorum. Ryzen'in dengeli ayarını mı yoksa performans ayarını mı seçmeliyim?

Yüksek performans veya nihai performans yapabilirsin. Oyun oynamayacağın zaman güç tasarruf moduna alabilirsin tarayıcıda vs. takılırken.

Performans ayarında durması iyidir dengeli veyahut güç tasarrufu moduna da alsan kullanımda değil iken 15-25 watt falan kullanıyor çokta sorun değil yani, ek olarak undervolt işini görebilir çünkü stok voltajı biraz fazla CBP kapatıp manuel hız aşırtma ile daha iyi sonuç alınabilir, misal 4.2 GHZ 1.2 volt denersin AIDA64 ile sistem kararlılık testi yaparsın 1 dakika içinde eğer sorun çıkmaz ve sıcaklık ideal seviye de ise voltaj düşersin.

Bi de Ryzen'in dengeli seçeneğinde en düşük ve en yüksek işlemci durumunun kaç olması lazım acaba? Bende performansla dengelinin arasında pek fark yok çünkü.
Hocam dediğiniz gibi 4.2 GHZ 1.2 Volt yaptım testi başlattığım an pc kapandı ayarları normale aldım ama CPB'yi kapattım biostan Cpu Core Ratio'yu 3.8ghz'ye ayarladım bi nebze iyileşti gibi. Testte en düşük sıcaklık (boştayken) 50 civarı, en yüksek sıcaklık 74 derece çıktı. Yeterli mi?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…