R5 3600 Kingston A2000 SSD sistem 10 dakikada açılıyor

expectivess

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Avukat
Arkadaşlar, 2 gün önce sistem topladım. Sistemin W10 ekranında iken cok geç açılıyor. En az 10 dk falan bekliyorum. Nedeni nedir? Msconfig vs yaptım onları.

Ryzen 5 3600
RTX 2060
16 GB 3200 MHz Kingston RAM
ASRock B450M anakart
Kingston A2000 SSD
Msinfo32 yazıp baktığımda BIOS modu eski yazıyor. Disk yönetiminde ise MBR kullanıyor SSD.

Son düzenleme:
Bende de torrentten PES yüklediğimde olmuştu aynı durum. Format atıp dene, belki düzelir. O da olmazsa SSD'de sıkıntı olabilir pek bilgim yok.

Sistemi kurarken disk yapılandırmasını yanlış yapmış olmalısın zaten SSD bir sistemin 10 dakikada açılması mümkün değil. Kurtarma falan falan işe yaramaz. Bir adet Win10 Pro UEFI kurulum diski edin ve onunla formatla. YouTube'dan güncel UEFI kurulum videolarında yapılanları direkt uygula. Win10 Pro diyorum ki ihtiyaç duyacağın driverlar hazırda bulunabilsin.

BIOS'u güncellemeyi denediniz mi? Ayrıca BIOS'dan Fast Boot'u da açmayı deneyin.
Eğer sorununuz hala devam eder ise, W10 UEFI indirip temiz kurulum yapın.

Denedim baktığımda UEFI W10 kurulum yapılmamış. Sıfırdan W10 ISO indirsem UEFI GPT'li temiz kurulum yapacağım. W10 Pro'ya buradan nasıl geçiş yapabilirim?
Sistemi kurarken disk yapılandırmasını yanlış yapmış olmalısın zaten SSD bir sistemin 10 dakikada açılması mümkün değil. Kurtarma falan falan işe yaramaz. Bir adet Win10 Pro UEFI kurulum diski edin ve onunla formatla. YouTube'dan güncel UEFI kurulum videolarında yapılanları direkt uygula. Win10 Pro diyorum ki ihtiyaç duyacağın driverlar hazırda bulunabilsin.
w10 iso kurulum yapsam w10 proya nasıl geçiş yapabilirim ?

Denedim baktığımda UEFI W10 kurulum yapılmamış. Sıfırdan W10 ISO indirsem UEFI GPT'li temiz kurulum yapacağım. W10 Pro'ya buradan nasıl geçiş yapabilirim?

W10 ISO kurulum yapsam W10 Pro'ya nasıl geçiş yapabilirim?

Sorun Pro olup olmaması değil hocam. Pro olursa driver desteği konusunda kafan rahat olur diye dedim. Yapacağım dediğini aynen yap ve disk yapılandırma bölümüne geldiğinde SSD'yi sadece temizle geri kalanını kurulum kendi halletsin. Yaptıktan sonra sorun çözüldü mü haber et. En basit ve en az uğraştırıcı çözüm bu olur ancak.
Sorun Pro olup olmaması değil hocam. Pro olursa driver desteği konusunda kafan rahat olur diye dedim. Yapacağım dediğini aynen yap ve disk yapılandırma bölümüne geldiğinde SSD'yi sadece temizle geri kalanını kurulum kendi halletsin. Yaptıktan sonra sorun çözüldü mü haber et. En basit ve en az uğraştırıcı çözüm bu olur ancak.

Hele bir sorun çözülsün Pro ya da geçersin sorun yok.

Önce buradan W10 Pro'yu indirin:
Sonra Rufus'u indirip buradakileri uygulayarak flash belleğe yazdır:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kurulumdan sonra:
Arama kutusuna "Güç seçenekleri" yazın ve Enter tuşuna basın.
Güç düğmelerinin yapacakları kısmını seçin. Şu anda kullanılamayan Ayarları Değiştir'i tıklatın.
İmleci aşağı doğru kaydırın. Kapatma ayarları başlığında "Hızlı başlatmayı aç" seçeneğinin yanındaki kutucuğu işaretleyin. "Değişiklikleri kaydet" seçeneğini tıklatın.
Ek olarak arama kısmına "msconfig" yazın. Önyükleme'den "gelişmiş" kısmına girip işlemci kısmını en fazla kaç oluyorsa yapıp kaydedin. Bir de görev yöneticisine girip "başlangıç" kısmından en başta açılmasını istemediğiniz tüm uygulamaları devre dışı bırakın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı