R5 3600 Kule Tipi Soğutucu Önerisi

Bloody25

Megapat
Daha fazla  
R5 3600 için aklımda 4 soğutucu var:

ID-Cooling SE-224-XT

SilverStone Hydrogon D120

ID-Cooling SE-234

Scythe Fuma 2

1) Hangisini tercih etmeliyim?

2) ID-Cooling SE-224-XT vs SilverStone Hydrogon D120 hangisi daha iyidir?

3) ID-Cooling SE-234 vs Scythe Fuma 2 hangisi daha iyidir?

Bütçe : 1000TL

Fuma 2, içlerindeki en kaliteli ve sessiz model.
SE-234, içlerindeki en iyi tasarıma sahip model.
SE-224-XT, performansı diğerlerine yakın olmasına rağmen ucuz ama sesli bir fana sahip model.
Hydrogon D120 hakkında pek detaylı incelemeler yok ancak performansı SE-234 ayarında.

İçlerinde F/P olarak en mantıklısı Hydrogon D120 modeli.

SE 224'ün fiyatı çok arttı paraya kıyıp fuma 2 al ileride 5600X e filan geçersen onu da soğutur.

SE 224XT yeterli olur.

Aradaki fiyat farkına değer mi fuma 2 ile.

Bir de SE 224XT ve hydrogon D160 ile fiyat farkı çok az ikisi arasından hangisi daha iyidir?
@The Front Man Banada en mantıklısı Hydrogon gibi geldi hocam SE-234 ve Fuma 2 ye o kadar para vericeğimi bütçeyi iyice arttırıp sıvı soğutucu daha mantıklı gibi. 224-XT ve Hydrogon D120 arasında kaldım. İkisi de hemen hemen aynı para ancak hangisi daha iyi fikrim yok.

Hydrogon D120 için şöyle bir benchmark testi var, R9 3900X kullanılmış. Görüldüğü üzere hem fiyat, hem performans hemde RGB desteğiyle F/P olarak gayet iyi bir tercih.

Eğer bütçeyi daha da düşürmek istiyorsan ve "birtane soğutucu alayım, ilerde CPU yükseltmesi yapıp orda da kullanayım" diye ekstra bir isteğin yoksa 250 lira düzeylerine inen Wraith Prism al geç derim. Bende aynı işlemciye sahibim, soğutucu alacaktım o sıra baktım Wraith Prism indirimde, görüntüsü hoşuma gitti ve sırf RGB diye aldım ama birde baktım performansı fiyatının üzerinde, 13~ derece ısı kazancım oldu. Tabi şunu yanlış anlama, attığın soğutucular hem ses hemde performans anlamında Prism'e göre daha iyi ama arada uçurum derecede bir fiyat farkı var, amacın sadece 3600'ü soğutmaksa o kadar masrafa girmene gerek yok söylemeye çalıştığım bu.

Anladım hocam o zaman ben Drogon'u tercih edeceğim sadece aklıma takılan bunun kabloları. İki tane fan olduğundan nasıl bağlayacağım. Normalde direk CPU_FAN'a takıp geçiyordum bununla nasıl olacak bilgin var mı?

O kısım mühendislikle alakalı, senin için fark etmez gene tek bir güç bağlantısı olur ayrı ayrı bağlamazsın dostum.

O kısım mühendislikle alakalı, senin için fark etmez gene tek bir güç bağlantısı olur ayrı ayrı bağlamazsın dostum.

Yani demek istediğim içinden çıkan kablolarla bunu yapabilir miyim ekstra bir kabloya vs ihtiyacım olacak mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…