R5 3600 LoL'de 60 Derece Normal mi?

Sanırım Aida64 yanlış gösteriyor voltajı. HWMonitor 1.2 gösteriyor, Aida64 1.6 gösteriyor benim hesaplara göre 1.35-1.4 arası olmalı1.6V olsa şu an işlemci erirdi En iyisi sen önce BIOS'u sıfırla sonra Core Performance Boost'u kapat yarın bakalım tekrar. Uykum geldi

B450 anakartım var ve R5 3600 işlemci kullanıyorum. BIOS sıfırlamasını da bilmiyorum ama BIOS sıfırlarsam sorun çıkartır mı? Bir de teknik servis ile görüşsem yardımcı olurlar mı? Bu voltaj değeri gözükmüyor çünkü benim anakartımda.

+Anladım, yaptığımız ayarları geri normale çevirin dediniz Kusura bakmayın inanın benim de kafam gitti. Tamamdır, öyle yapıyorum. İyi geceler, iyi uykular.

BIOS sıfırlamak herhangi bir soruna sebep olmaz, yaptığın tüm ayarları geri alır. BIOS'u kurcala, return to factory defaults, load optimized defaults gibi bir seçenek olması lazım. Bulamazsan değiştirdiğin CPU Core Ratio ve VCORE değerine Auto yazman da yeterli olacaktır. İyi geceler.

Bugün App Center adlı uygulamayı indirdim, BIOS'a girmeden sanırım buradan ayarlanabiliyor. Fanları da buradan kontrol edebiliyoruz. Buradan işlemci için bir şeyler deneyebilir miyiz? Bugün LoL oynuyorum yine orta ayarlarda ekran kartı 55 derece %15-35 arası kullanım değişiyor hep, işlemci ise %10-20 arası oynuyor ve 60-65 derece arasındaydı. Core Performance açmıştım bu arada Mesajımı aldığınız zaman buradan bir şeyler yapabilirsek deneyelim. Gigabyte servisi arıyorum, böyle böyle işlemci çok ısınıyor BIOS kısmında ayar yok diyorum işlemci normal o derecelerde olması vs. diyor
++

Ek olarak kasamın öndeki 2x büyük fanının hızlarını kontrol edemiyorum. 3 Pin Uzatma/Çoklayıcı Kablo Önerisi - Technopat Sosyal Buradaki konuyu da açmıştım. Kasa içi sıcaklık yükselince öndeki fanın da hızını arttırması soğutma açısından daha iyi olacakken oradaki konuya bakarsanız o fanlarım anakarta bağlı ama 2pinli olduğu için kontrol edemiyorum, oradan da ısınmaya etki ediyordur biraz her ne kadar önü mesh olsa da.

Hocam iyi günler, kasa önündeki fanları kontrol etmek istiyorsanız Asus AI Suite'i kurabilirsiniz ancak 2 pin diye çalışmama durumu olur mu bilmiyorum, bence denemekten zarar gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…