R5 3600 işlemcime (stok soğutucu ile kullanıyorum) 1 Volt verip, 4 GHz çıkarttım sıcaklık olarak maksimum AIDA64 stress testinde 60 derece gördüm, sizce uzun vadede sıkıntı yaratır mı?
Sıkıntı çıkar mı bilmiyorum fakat 4 GHz için bildiğim kadarıyla voltaj değeri diğer kullanıcılar tarafından biraz daha yüksek girdiklerini görmüştüm. Bildiğim kadarıyla olur da voltaj yetersiz kalırsa bilgisayar kendisini kapatıyormuş, silikon kalitesi iyi olsa bile ve stok soğutucu ile bu değerler gayet iyi gözüküyor.
Ben 3.6 GHz sabit ve stok soğutucu ile kullanıyorum aldığınız sıcaklık değerlerine yakın fakat 0.4 GHz daha az. Şu videoyu izlemenizi tavsiye ederim gayet yararlı bilgiler sunuyor.
4.1 GHz 1050 Volt vererek, maksimum 65 derecelere ulaştım, Cinebench testindede yaklaşık 3650 puan çıktı, oyun testleri vs yaptığımda herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım.
Tekli çekirdek testini OC yapmadan önce Cinebench R23 üzerinden yaptım, 4.1 GHz yaptıktan sonra tekrar test yaptım önceki teste göre fark çıkmadı tekli çekirdek performansında.