CPU Core Voltage'ı 1.2V yapın BIOS üzerinden. Ben tüm çekirdekler 4.3GHz de öyle kullanıyorum. Ekstra olarak ID-Cooling SE 234 var. Kışın boşta 28-29 derecelerde. Şu an da boşta 36-38 derece.
Dediğiniz olması için arkadaşın işlemci silikonunun sizinkiyle aynı veya daha iyi olması lazım. Direk şu voltajı verin demek doğru değil. Deneye deneye bulmalı.
Bu arada T6 Ultra'yi alırsanız BIOS'tan CPU'ya gore fan hızını ayarlarsanız işlemci boştayken daha sessiz bir kullanım sagliyor ayrıca sıcaklığa göre rgbler renk değiştiriyor.
Dediğiniz olması için arkadaşın işlemci silikonunun sizinkiyle aynı veya daha iyi olması lazım. Direk şu voltajı verin demek doğru değil. Deneye deneye bulmalı.
A320 anakartlarda OC desteği yok diye biliyorum bende A320M S2H var onda da OC desteği yok. Aslında anakart OC yapmaya müsait bileşenleri var ama malum üreticiler yazılımla OC olayını kapatmış OC istiyorsan daha pahalı kart aldıracak. Elindeki kartı sana kullandirmayacak.
A320 anakartlarda OC desteği yok diye biliyorum bende A320M S2H var onda da OC desteği yok. Aslında anakart OC yapmaya müsait bileşenleri var ama malum üreticiler yazılımla OC olayını kapatmış OC istiyorsan daha pahalı kart aldıracak. Elindeki kartı sana kullandirmayacak.
aynen öyle zamanında hazır sistem aldığım için bir bilgi sahibi değildim 30-40 tl fark bulunan anakartta oc ayarı var neyse umarım soğutucu sorunumu çözer