R5 3600 OC önerisi

BloondyTK

Hectopat
Makaleler
1
RAM
XPG D41 16 GB 3200 MHz TUF Edition
Ekran kartı
XFX RX 6700 XT
Anakart
ASUS TUF B450
İşlemci
R5 3600
Bir nebze olsun darboğazı azaltmak için işlemcime overclock yapmak istiyorum.
CPB açık otomatik 4.2GHz frekansa çıkıyor saat hızı. Ben şöyle bir şey istiyorum; hem voltajı düşürmek hem de CPB sınırını 4.4GHz çıkarmak yani otomatik Boost açık olacak, işlemci gerektiği zaman Boost yapacak. Bilen varsa lütfen yardımcı olsun.

PBO kullanabilirsiniz. Maksimum frekansı +200 yapın. Voltaj düşürmek için Stabilyzer'dan deneme yanılma yolu ile all Core -30'a kadar düşebilirsiniz.

Adımları malesef sadece gigabyte ana kartlarda biliyorum. Biraz kurcalayarak ile bulabilirsiniz PBO(Precision Boost Overdrive) ayarını.
Asus anakart kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir.

Adımları maalesef sadece Gigabyte ana kartlarda biliyorum. Biraz kurcalayarak ile bulabilirsiniz PBO(Precision Boost OverDrive) ayarını.
ASUS anakart kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir.

Umarım daha önce ASUS anakartta deneyimlemiş birisi çıkar.

Bunun için yeni konu açabilirsiniz.

Umarım daha önce ASUS anakartta deneyimlemiş birisi çıkar.
ASUS anakartlarda da BIOS ekranın da F7'ye bastıktan sonra AI tweaker sekmesini açmanız gerekiyor. Zaten oranın altında Precision Boost OverDrive'yı yani PBO'yu göreceksiniz. Ama istediğiniz pek mümkün değil. @agei'nin söylediği yöntem daha çok PBO 2.0 ile Ryzen 5000 serisinde işe yarıyor. Siz PBO'dan +200 verseniz bile 4400 gibi hızlar göremezsiniz. Yani manuel OC yapmayacaksanız o değerlere ulaşamazsınız. Ama voltajı CPU ofset ayarından - değer vererek düşürmeniz mümkün.

Evet öyle bir durumda mevcut.

Benim bahsettiğim şeyi ryzen master ile yapmak mümkün ama gönül ister ki Bios ekranından yapılsın.

Silikon? Kafaya göre öneri yapamayız, önce CTR ile silikon kaliteni öğren.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…