R5 3600 OC ve Voltaj

expectivess

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Avukat
Arkadaşlar CPB kapalı, OC Auto'da iken 3.6 GHz 1.056 v gibi değerler veriyor. Stock soğutucu kullanıyorum. Artics 34'e sports Duo soğutucu siparişi verdim. Soğutucum geldiğinde GHz ve voltaj ayarlarını nasıl yapmalıyım? Sistemi stabil ve yüksek verimlilikte kullanmak istiyorum. Bu yapacağım ayarlar sisteme zarar verir mi?

R5 3600 birçok alanda yeterli bir işlemci, OC yapmaya neden tam olarak gerek uyuyorsunuz?

Neden herkes O.C olayını tersten anlıyor. Özellikle AMD işlemcilerle stok halde anakartın verdiği voltaj 1.470'lere kadar çıkıyor. Buda fazla ısınmaya sebep oluyor. Daha düşük voltajlar ile işlemcinin performansını aynı seviyede tutabilirsin. O.C yapıp işlemcini 4.0 4.1 GHZ'e sabitliyerek 1.270 voltaj yeterli gelecektir. Şuan bile o işlemci için CPB kapama bence. 3.6 GHZ seni performanstan oldukça düşürecektir.

voltaja dokunma, core ratio yu 39 yap sadece yeterli. Sıcaklık iyi dersen, 40

Giriş seviyesi bir anakartım var Gigabyte B450 S2H, R-3600 işlemci ile kullanıyorum bende. O/C ve ufak tefek voltaj istikrarsızlıklarını pek kafaya takmam, performansı eğer vermesi gerektiği gibi veriyorsa gerisi sıkıntı değil benim açımdan. Bu anakart ile biraz bile o/c yapılamayacağını tahmin ediyordum çünkü.

Ama bu donanım merakım olmadığı anlamına gelmediğinden hemen ilk günden o/c denemeleri yaptım. Yük olarak otomatikte bıraktım her şeyi. İşlemci stok olarak 3,6 GHz biliyorsunuz. Ufak ufak 4.22 GHz'e kadar yükselttim, sonrasını yemiyor ama 4.2 ghz stabil. 3.6 ve 4.2 hallerinden benchmark testleri de yaptım arada puan farkı olduğunu görünce demek ki etkili bir o/c olmuş.

Oyun, grafik programlama gibi ağır işlerde istikrarı bozulmuyor. Yük altındaki değerler ise resimdeki gibi. Diyeceğim o ki pekte iyi olmayan bir anakartla bunları elde edebiliyorsak siz belki daha verimli bir sonuç alırsınız anakarta da bağlı olarak. Turboyu kapatın, voltaj değerlerini otomatik yapın, yavaş yavaş 4.2'ye kadar gelin, sonrasını yiyorsa üstüne çıkıp sınırı bulursunuz. İlla voltajı da değiştirmek istiyorsanız, otomatik değerlerde stabil çalıştığı en yüksek hızı tespit ettikten sonra o sınırda kalıp voltajı yavaş yavaş yükseltin. Kullanım esnasındaki değişken voltaj değerlerine çok kafa yormaya gerek yok diye düşünüyorum, Vdroop durumu anakarta göre değişkenlik gösteriyor çünkü.

Dosya Ekleri

• test.jpg
    80,5 KB · Görüntüleme: 51
Merhabalar bende.

Bu ayarda kullanmama rağmen genede 90 derece görüyorum aidIA64EXTRem testinde 16.dkkada ama sabit 90 değil 85 90 arası
Soğutucum bu fanları sesiz olmasına rağmen 1500-1600RPM'de çalışmakta acaba voltajı 1.2'lere kadar düşürüp tetst edeyim mi şimdi oyunda deneyeceğim oyunda ısınmaz 85'i geçmesse sorun yok
Kasamda hiç fan yok Zalman T7 onda olabilir mi?
Şimdi PUBG'de denedim XFX 5700XT 77 derecelerdeyken CPU 75'i geçmedi taş çatlasın 80 olur gibi istediğim ayara getirdim tavvsiye ederim belki ileride birazdaha voltajı düşürürüm ama şu an süper.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…