R5 3600 overclock yapma

sidewind3r

Kilopat
Merhaba, ben Ryzen 5 3600 kullanıcısıyım önceden stok fan olduğu için 3.6GHz ve 1.15V'de kullanıyordum ısınma yaptığı için ama şu an sıvı soğutucuya geçtim Max 55 dereceyi görüyor ve işlemciyi 4.2'ye kadar çıkartabiliyorum. Kaç Volt ve kaç GHz yapmamı önerirsiniz?

başta 1.25V ve 4.2 ghz dene derim. Sıvı soğutucu olduğundan ısınma sorunu olmaz diye düşünüyorum. Tabi herkesin işlemci silikonu farklı,deneyerek uygun ayarı bulman en iyisidir.

Son düzenleme:
Merhaba, ben Ryzen 5 3600 kullanıcısıyım önceden stok fan olduğu için 3.6GHz ve 1.15V'de kullanıyordum ısınma yaptığı için ama şu an sıvı soğutucuya geçtim Max 55 dereceyi görüyor ve işlemciyi 4.2'ye kadar çıkartabiliyorum. Kaç Volt ve kaç GHz yapmamı önerirsiniz?

O tamamen senin işlemcinin silikon kalitesine bağlı, deneye deneye kendin bulmalısın. İşlemci marka model aynı olabilir fakat her işlemcinin silikon kalitesi farklı oluyor. Mesela ben 4.2 GHz'de 1.0875 voltaj vererek stres testlerinde Max 63 derece görüyorum. Silikon kalitesi kötü olan biri 4.2 de 1.2 v verse bile çalışmayabilir. O yüzden kendin deneyerek bulman lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı