Arkadaşlar merhaba.
Konuya girmeden önce bilgisayarımın özelliklerini size belirteceğim;
MSI B450 Gaming Plus Max anakart.
R5 3600 işlemci. (stok fanlı)
MSI Gaming X Trio RTX 3070. x2
G.Skill 3200MHz x2 RAM.
M.2 SSD.
Bu bilgisayarımda işlemci sıcaklığım boşta 60-70 derecelerde oyun içinde de 99 derecelere geliyor. Termal macunu 3-4 ay önce yeniledim ve fanı da düzgün oturttuğuma eminim. Bu normal midir? miningte yapıyorum fakat onun etkilediğini sanmıyorum bu kadar, sorun nedir acaba? Aşağıya BIOS ekranının resmini yükledim, dilerseniz oradan da bakabilirsiniz. Yardımcı olabilecek arkadaşlar için şimdiden teşekkürler.
Hocam, o işlemci ile ekran kartı kafadan darboğaz yapıyor diye biliyorum. 99 derece yüksek boşta yine yüksek. Sıvı soğutma almanız şart undervolt yapsanız bile çok düşmez.
Arkadaşlar merhaba.
Konuya girmeden önce bilgisayarımın özelliklerini size belirteceğim;
MSI B450 Gaming Plus Max anakart.
R5 3600 işlemci. (stok fanlı)
MSI Gaming X Trio RTX 3070.
G.Skill 3200MHz X2 RAM.
M.2 SSD.
Bu bilgisayarımda işlemci sıcaklığım boşta 60-70 derecelerde oyun içinde de 99 derecelere geliyor. Termal macunu 3-4 ay önce yeniledim ve fanı da düzgün oturttuğuma eminim. Bu normal midir? Miningte yapıyorum fakat onun etkilediğini sanmıyorum bu kadar, sorun nedir acaba? Aşağıya BIOS ekranının resmini yükledim, dilerseniz oradan da bakabilirsiniz. Yardımcı olabilecek arkadaşlar için şimdiden teşekkürler.
Hocam, o işlemci ile ekran kartı kafadan darboğaz yapıyor diye biliyorum. 99 derece yüksek boşta yine yüksek. Sıvı soğutma almanız şart undervolt yapsanız bile çok düşmez.
Başka önerenler de olursa bunu ben de alabilirim. dediğim gibi zaten işlemciyi değiştireceğim R5 5600x yapacağım onun için de iyi olursa şu an alırım hatta.
Başka önerenler de olursa bunu ben de alabilirim. Dediğim gibi zaten işlemciyi değiştireceğim R5 5600X yapacağım onun için de iyi olursa şu an alırım hatta.