R5 3600 oyunda 99 derece

Lorei ElynnxD

Decapat
Arkadaşlar merhaba.
Konuya girmeden önce bilgisayarımın özelliklerini size belirteceğim;
MSI B450 Gaming Plus Max anakart.
R5 3600 işlemci. (stok fanlı)
MSI Gaming X Trio RTX 3070. x2
G.Skill 3200MHz x2 RAM.
M.2 SSD.

Bu bilgisayarımda işlemci sıcaklığım boşta 60-70 derecelerde oyun içinde de 99 derecelere geliyor. Termal macunu 3-4 ay önce yeniledim ve fanı da düzgün oturttuğuma eminim. Bu normal midir? miningte yapıyorum fakat onun etkilediğini sanmıyorum bu kadar, sorun nedir acaba? Aşağıya BIOS ekranının resmini yükledim, dilerseniz oradan da bakabilirsiniz. Yardımcı olabilecek arkadaşlar için şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 82b403fc-ec28-47dc-bb88-2c81b9193043.jpeg
    197,1 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Hocam, o işlemci ile ekran kartı kafadan darboğaz yapıyor diye biliyorum. 99 derece yüksek boşta yine yüksek. Sıvı soğutma almanız şart undervolt yapsanız bile çok düşmez.

İşlemciye ne kadar termal macun sürdünüz ve sürdüğünüz termal macunun markası nedir?

Benim işlemcimde çok ısınıyordu stok fanı değiştirdim daha iyi oldu Bannerlord'da 85+ falan görüyordum. Şimdi 70 civarı.

İşlemciye ne kadar termal macun sürdünüz ve sürdüğünüz termal macunun markası nedir?
Cooler Masterdı fakat modelini hatırlamıyorum
Hocam, o işlemci ile ekran kartı kafadan darboğaz yapıyor diye biliyorum. 99 derece yüksek boşta yine yüksek. Sıvı soğutma almanız şart undervolt yapsanız bile çok düşmez.
Yakın zamanda zaten işlemciyi R5 5600x yapmak istiyorum bir kaç aylık süre lazım sadece.
Benim işlemcimde çok ısınıyordu stok fanı değiştirdim daha iyi oldu Bannerlord'da 85+ falan görüyordum. Şimdi 70 civarı.
Hangi fanı aldın acaba söyleyebilir misin?

Cooler Master'dı fakat modelini hatırlamıyorum.

Yakın zamanda zaten işlemciyi R5 5600X yapmak istiyorum birkaç aylık süre lazım sadece.

Macunu yaydınız mı peki?

Bunu almıştım.
kasanın dışından işlemcinin olduğu yere değemiyordum şimdi buz gibi

Macunu yaydınız mı peki?
Evet internette gördüğüm 6-7 adet yere nokta atıp yayma taktiğinin birebir aynısını yaptım
Başka önerenler de olursa bunu ben de alabilirim. dediğim gibi zaten işlemciyi değiştireceğim R5 5600x yapacağım onun için de iyi olursa şu an alırım hatta.

Başka önerenler de olursa bunu ben de alabilirim. Dediğim gibi zaten işlemciyi değiştireceğim R5 5600X yapacağım onun için de iyi olursa şu an alırım hatta.

1 yıl önce kadar 250 liraya almıştım daha iyi önerileri vardır ben bilmeden öylesine bir bilgisayarcıdan aldırmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…