R5 3600 - RTX 3070 Düşük FPS Sorunu (1080p)

Ben de 1060 3G dan yükselttim zaten ve daha az FPS alıyorum. Hala neyin yanlış olduğunu anlamaya çalışıyorum.
Hocam Nvidia Denetim Masası'ndan DSR için 2K veya 4K çözünürlükleri açın işlemciyi de yormayın ekran kartının da hakkını verin. Monitör alana kadar götürür sizi.
Mesela 4x denedim CSGO:da 4k'dan ise 720'ye almışım gibi bulanıklaştı ve FPS'de değişiklik olmadı.

Sıcaklık değerleri nasıl?
Sıcaklıklar gayet normal.
Hocam resolution scale değerini GTA 5'te 2X yapar mısın?
Resolution scale 8x zaten. Off yapınca da 10 FPS falan oynatıyor ortalam olarak.

-----
Yeni konu açmak istemedim. Acaba bunu bilen var mı? PSU'mun arkasındaki resimde adaptör böyle gözüküyor.

Uzun fakat ucunda birisi kısa birisi uzun olmak üzere 2 tane 6+2'lik 8 pin var. Yani bir kaplo toplam 16 pin ediyor aslında fakat ben bu kablolardan 2 tane kullandım ve kısa olan kısımlarını kullanmayıp ikisinin de uzun, uç kısımlarını karda bağladım.
Yani karta sadece üstteki resimdeki gibi 1 kablonun kısa ve uzun kısımlarını mı takmam gerekiyordu?
(Ekran kartım 8+8 pin gerektiriyor)

Bu da daha ayrıntılı bir görünüm...

Son düzenleme:
Düzelttinmi hatayı?

Düzelttinmi hatayı?
2K monitöre geçtim fakat yine düşük performans veriyordu. Bu kombinasyonu düşünenlere de bilgi olsun. (3070+r5 3600)
Neyse çözümü CPU hızını 4.2 Ghz'ye sabitleyerek çözdüm.
1080'de de 1440'da da gayet iyi çalışıyor şu an.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…