R5 3600 RTX3060 sistem ne kadar eder?

Gökhan Şenak

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba evlilik aşamasına geldiğim için maalesef maddi imkan zorluğundan bilgisayarımı satmaya karar verdim.
Sarı sitede fiyatlar sürekli oynadığı için içime sinen bir fiyatı bir türlü tutturamadım.
Sarı siteye sistemi 17 bin TL'ye koymuştum bugün bir arkadaş aradı ve uygunsa akşam gelip görüp almak istiyorum dedi.
Çok kararsız kaldım kendimiz enayi gibi hissettiğim için sizlere sormak istedim.
Bilgisayarımı monitör ve kasa olarak satıyorum parçalar şu şekilde.

Sistem özellikleri şu şekilde.
Monitör MSI Optix G273qf 27 inç 2K 165 Hz 1 ms
Anakart: ASUS Prime B450M-A II 4400MHz DDR4 DVI VGA M.2 am4.
RAM: 2x8GB Corsair DDR4 cmK8gx4m1D3000C16 3000 MHz (16 GB)
İşlemci: AMD Ryzen 5 3600 3.60 GHz 35m am4.
SSD: Kingston M.2 SSD 500GB HDD 500 GB
Ekran kartı: Galakuro RTX 3060 LHR kart aslen Galaxy markadır Japonya kartı olduğu için galakuro olarak geçiyor.
Güç kaynağı: FPS HD500 500W 80+bronz aktif PFC Power Supply.
Kasa: Gamepower Horizon RGB Gaming PC kasa mesh panel.
CPU fan: Artics Freezer 34 e-Sports Duo çift fanlı işlemciyi çok serin çalıştırıyor.

Anladım arkadaşlar teşekkürler geri dönüşleriniz için. Evlilik uğruna yıllarca emek vererek aldığım bir şeyden vazgeçiyorum bu akşam :( Mutluluğu bile elimizdekileri vererek almak ne kadar acı. İçim burkuluyor satarken cihazımı ama yapacak bir şey yok. Doğduğum coğrafya maalesef bunu gerektiriyor.
Sistemini oturtana kadar sabır et reis daha sonra en iyi şekilde dönüş yapacağına inanıyorum.
Malum ekran kartlarında düşüş yaşanacağı söylentiler var ve düşüyor da.
Umarım ekran kartı fiyatları da kendini toparlayana kadar düşer de senin de işine gelir.
Hayırlı olsun :)

Hocam bu arada siz sorun yaşamıştınız 6600 ile. 3060 alınca ne oldu düzeldi mi? Yoksa sistem ile alakalı mı?

Sorunu düzeldi. Beraber hepsini denedik hatta bu arkadaş o PCIe 3.0 vs. PCIe 4.0 x8 darboğazı olduğunu düşündüğüm kişilerden birisi.

6600 + 2K = Takılma var
6600 + 1080P = Takılma yok.
3060 + 2K = Takılma yok.

Böyle sonuçlandı.

Uzun ömürlü ve mutlu bir evlilik olsun da mal sonradan birlikte de yapılır. İşler bir süre sonra "senin evleneceğime bilgisayarımla evlenseydim" seviyesine gelirse yazık olur.
Valla hocam borca harca girerek evlilik yapıyoruz. Daha eve başımızı sokmadan 3 senemiz borca gitti. Ülke o kadar kötü durumda ki bendeki de öyle bir şans ki nasıl bir döneme denk geldik anlamıyorum. Kafamıza bir meteor düşmediği kaldı evleneceğiz diye.
Daha iyileri nasip olur hocam İnşallah. Şimdiden hayırlı olsun İnşallah.
İnşallah hocam teşekkürler :)
Sistemini oturtana kadar sabır et reis daha sonra en iyi şekilde dönüş yapacağına inanıyorum.
Malum ekran kartlarında düşüş yaşanacağı söylentiler var ve düşüyor da.
Umarım ekran kartı fiyatları da kendini toparlayana kadar düşer de senin de işine gelir.
Hayırlı olsun :)
İnşallah valla hocam biraz zoruma gidiyor onca senelik emeği satmak :)
Hocam bu arada siz sorun yaşamıştınız 6600 ile. 3060 alınca ne oldu düzeldi mi? Yoksa sistem ile alakalı mı?
Kino hocamın bahsettiği gibi hocam. Sorunum o şekilde çözüldü.

Anladım arkadaşlar teşekkürler geri dönüşleriniz için. Evlilik uğruna yıllarca emek vererek aldığım bir şeyden vazgeçiyorum bu akşam :( mutluluğu bile elimizdekileri vererek almak ne kadar acı. İçim burkuluyor satarken cihazımı ama yapacak bir şey yok. Doğduğum coğrafya maalesef bunu gerektiriyor.

Hayırlı uğurlu olsun hocam Allah utandırmasın :) forumlardan bir kişi daha eksiliyor bu üzücü.

Teşekkürler hocam. Fiyatı yükseltsem bu sefer de satılmayacak endişesi var maalesef.

Hocam alıcıyı 1-2 gün beklet 19 k yap sen alan olmazsa satarsın ona il dışındayım vs. de.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı