R5 3600 - RX 470 sistemde Windows 10-11 sürekli mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 11

BerkDemirci

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
Corsair 2x8 3200mhz
SSD veya HDD modeli
Corsair MP510
Ekran kartı
Rx 470 Sapphire
Anakart
Gigabyte b450 Aorus elite
İşlemci
Ryzen 5 3600
4 yıl önce topladığım sistem 1-2 yıl sonra sürekli mavi ekran hatası vermeye başladı ve ben de sorunu çözemeyip Apple'a geçtim. Bugünlerde Windows bir sisteme ihtiyacım olduğu için parçaları tekrar birleştirdim ve sistemi topladım. Windows 11 kurdum tüm driverları yükledim BIOS'u güncelledim ekran kartını ve SSD'yi değiştirdim ama sorun hala devam ediyor. En çok RAM'lerden şüpheleniyordum ama memtest sonucunda sorun çıkmadı. Belki RAM slotu bozuktur dedim RAM'i ikinci slottan çıkartıp birinciye taktım ama hala sorun devam ediyor. Rastgele zamanlarda farklı farklı mavi ekran hataları alıyorum ve %0'da kalıyor. Minidump klasörü de oluşmuyor.

Sorun ilk yaşandığındaki sistem özelliklerim.

Windows 10.
Gigabyte B450 Aorus Elite.
MSI RTX 2060 Gaming Z
Corsair MP510 M.2 SSD.
Xigmatek 650W.
Ryzen 5 3600.
Corsair 2x8 3200 MHz.

Güncel sistem özelliklerim.

Windows 11.
RX 470 Sapphire.
Samsung 1TB SSD.
Xigmatek 650W.
Ryzen 5 3600.
Corsair 1x8 3200 MHz.

Dosya Ekleri

• tempImageC19LNK.png
    tempImageC19LNK.png
    273,3 KB · Görüntüleme: 35
  • tempImageP193xa.png
    tempImageP193xa.png
    66,1 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
4 yıl önce topladığım sistem 1-2 yıl sonra sürekli mavi ekran hatası vermeye başladı ve ben de sorunu çözemeyip Apple'a geçtim. Bugünlerde Windows bir sisteme ihtiyacım olduğu için parçaları tekrar birleştirdim ve sistemi topladım. Windows 11 kurdum tüm driverları yükledim BIOS'u güncelledim ekran kartını ve SSD'yi değiştirdim ama sorun hala devam ediyor. En çok RAM'lerden şüpheleniyordum ama Memtest sonucunda sorun çıkmadı. Belki RAM slotu bozuktur dedim RAM'i ikinci slottan çıkartıp birinciye taktım ama hala sorun devam ediyor. Rastgele zamanlarda farklı farklı mavi ekran hataları alıyorum ve %0'da kalıyor. Minidump klasörü de oluşmuyor.

Sorun ilk yaşandığındaki sistem özelliklerim.

Windows 10.
MSI RTX 2060 Gaming Z
Corsair MP510 M.2 SSD.
Xigmatek 650W.
Ryzen 5 3600.
Corsair 2x8 3200 MHz.

Güncel sistem özelliklerim.

Windows 11.
RX 470 Sapphire.
Samsung 1TB SSD.
Xigmatek 650W.
Ryzen 5 3600.
Corsair 1x8 3200 MHz.

RAM'leri 2. ve 4. slota takıp deneyin. Ayrıca mavi ekran alınca bir fotoğrafını çekip atın. Mavi ekran hatalarında neden kaynaklı olduğunu belirten bir kod bulunuyor.

RAM'leri 2. ve 4. slota takıp deneyin. Ayrıca mavi ekran alınca bir fotoğrafını çekip atın. Mavi ekran hatalarında neden kaynaklı olduğunu belirten bir kod bulunuyor.

Şu an elimde 1 tane RAM var. Mavi ekran hatalarından bazıları şunlar:

SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED
CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
KERNEL_AUTO_BOOST_INVALID_LOCK_RELEASE
MEMORY_MANAGEMENT.

Ayrıca xmp kapatarak tekrardan Memtest yaptım ve yine sorun çıkmadı.

Minidump dosyaları yoksa yazılımsal bir değerlendirme yapamayız ama tüm sürücülerin güncel olduğundan emin olmanızda fayda var.

MEMORY_MANAGEMENT hatası almışsınız. Memetest te sorun çıkmalıydı testi tekrarlayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı