R5 3600 RX 5600XT sistem oyunlarda düşük performans gösteriyor

wazed

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bir sistem dizdim az buz idare edecek şekilde. Bilgisayar bilgim de var ama bu noktada tıkanmış bulunmaktayım. Sistemimde,
Gigabyte A520M h
ASUS Dual RX 5600XT.
Ryzen 5 3600.
Gametech 500 +80 Bronze Plus PSU.
16 GB 8x2 3200MHz RAM.
500GB M.2 SSD WD Green.
Bulunmakta ve buna denk sistemlerin internette oyun testlerine baktığımda (Rust, CoD Warzone 2.0) gibi oyunlarda yüksek FPS'ler aldığını falan performansının iyi olduğunu görüyorum ancak bende FPS değerleri normale göre az olsa da iyi ama hep küçük droplar var. Rahatsız edecek derecede, yani PSU besliyor sistemi RAM'ler yeterli. Darboğaz, ısınma sorunum kesinlikle yok. Anakartımın BIOS'unu zaten güncelleyemiyorum onun ile mi alakalı acaba yani bir türlü tam verim alamıyorum sistemden. Arka planda uygulama yok, AMD Software ayarlarım iyi, değerlerim hep normal ama performansım rahatsız edecek düzeyde verimsiz. Nedir yani sahte ekran kartı falan mı aldım anlamıyorum ki. GTX 1050 Ti vardı sistemde RX 5600XT'den önce FPS olarak tabii daha yüksek 5600XT ama 1050 Ti kadar stabil çalıştıramıyorum.

Anakartın BIOS'unu güncelleyebilirsin. Sadece OC'ye kapalı. BIOS'u güncellemeyi dener misin?

Benim de kullandığım işlemci ve anakart BIOS güncellemesinde dolayı 2.4Ghz'de takılı kalıyordu ve dediğin gibi rahatsız edici droplar yaşıyordum.. Asla üstüne çıkmıyordu. BIOS güncelledikten sonra olması gerektiği gibi 5.7lere kadar çıkmaya başladı.

@Görkem Umut yok işlemci 4 4.5 GHz'lerde takılıyor yine denedim BIOS güncellemesi yaptım. Lakin bu sefer de en alt sürüm olmadığı sürece Windows mavi ekran veriyor. BIOS güncellemesinden sonra o apayrı sorun zaten sırf o yüzden bir konu daha açmayı düşünüyorum. BIOS güncellemesi yaptığımda, mavi ekran alıyorum ve format atmak vs. sorunumu çözmüyor maalesef tek çözümü eski sürüme dönmek. Yine de tavsiyen için teşekkür ederim.

5.7 GHz çıkan işlemciniz hangisi merak ettim.

Hocam FPS değerlerini nasıl arada kaç FPS oynuyor ,burada RX 5600 XT ve GTX 1050 ti yi karşı karşıya koymuşsunuz uzaydan baktığınız halde dünya tepsi üzerindedir açıklaması gibi olmuş işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarınız nedir ? Daha önce ki monitörünüzle şuan ki monitörünüz aynı mı ?

Dostum aynı sorun bende de vardı bilgisayarın fısı bende routerın ustunde prızde yer kalmazsa diye adamlar prız koymus oraya takılıydı ve aynı sorunlar vardı dırekt olarak 3'lu prıze taktım ve o yuksek FPS de bıle drop ya da akıcı olmama sorunu şu an ortadan kalktı.

@Görkem Umut

Her şey aynı sadece ekran kartı değişti. Isı değerlerimin çok iyi olduğundan bahsettim zaten FPS değerleri yine düzgün gibi duruyor ama droplar var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…